Skip to content

Voorbeschouwing Feyenoord – ADO den Haag

Tekst: Rody

Er staat meer op het spel dan alleen een KNVB Beker

Een avondwedstrijd in de Kuip, heerlijk. Terwijl de ‘grote’ clubs in de bekerwedstrijden vaak meerdere spelers rust geven, verwacht ik dat de trainers dat woensdag niet zullen doen. Gezien de huidige staat van het Nederlandse voetbal moeten we de beker juist uiterst serieus nemen. Vanaf seizoen 2018/2019 speelt de kampioen voorronde Champions League. De kans op het bereiken van het kampioenenbal is tegenwoordig dus nihil. Dan kan je beter verzekerd zijn van 6 wedstrijden Europa League.

Om dat voor elkaar te krijgen, moeten we eerst afrekenen met ADO Den Haag. Vorig seizoen stond dezelfde wedstrijd op het programma. Dirk Kuyt maakte een hattrick en uiteindelijk stond er 5-1 op het scorebord. Kijk de doelpunten hier nog eens terug:

De Hagenezen zullen met vertrouwen beginnen aan de wedstrijd. Met kunst- en vliegwerk wisten ze afgelopen zondag een punt te pakken tegen Ajax. Oud-Feyenoorder Lex Immers moest vroegtijdig gewisseld worden. Het is nog maar de vraag of hij op tijd fit is. Hebben jullie die nieuwe spits, Bjorn Johnson, gezien? Wat een beer van een gozer! Gelukkig weet Eric Botteghin wel hoe je een spits moet slopen.

Woensdagavond moeten we dus volle bak druk zetten en afjagen die gasten. Dan weet ik zeker dat we een makkelijke avond gaan beleven. Maar met welke spelers moet dat gebeuren? Toch weer Kramer? Ondanks de kritiek van afgelopen week? Een ding lijkt wel vast te staan: Amrabat heeft zich in de basis gespeeld. Die jongen heeft afgelopen weken écht indruk gemaakt. Wat is ‘ie sterk en hij kan ook nog voetballen.

Tijd om weer eens een wedstrijd te winnen. Kom op Feyenoord!