Skip to content

Feyenoord-NAC Breda in het teken van Chris Gyan

De pijlen zijn na het bekerduel gericht op de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Een wedstrijd die dankzij de vorige maand opgezette supportersactie in het teken staat van oud-Feyenoordspeler Chris Gyan. De inmiddels 38-jarige Gyan is in financiële moeilijkheden geraakt, omdat de diepgelovige ex-voetballer, die in 2002 met Feyenoord de UEFA-Cup won en in 1999 met onze club de landstitel veroverde, in het verleden veel mensen heeft geholpen die het geld in zijn ogen harder nodig hadden dan hij.

Bijkomend probleem is dat Chris Gyan, na zijn voetballoopbaan jarenlang sjorder in de Rotterdamse haven, ernstige gezondheidsproblemen heeft. Hij kampt met zware epileptische aanvallen en moet mogelijk een risicovolle hersenoperatie ondergaan. Om Gyan te helpen zijn er verschillende initiatieven gestart.

Boek ‘King’

Michel van Egmond heeft het boek ‘King’ geschreven over het leven van Gyan. Van Egmond, die Gyan al ruim twintig jaar kent, is getroffen door het levensverhaal van de cultheld. “Chris heeft in zijn leven ongelooflijk veel tegenslag gehad. Maar hij blijft altijd positief en opgewekt. Hij is ook niet zielig. Hij heeft ontzettend veel ellende meegemaakt – en nog steeds – maar hij draagt het als een man”, zegt Van Egmond desgevraagd.
Gyan
Het boek is te koop in de betere boekhandels en De Feijenoorder biedt het boek aan als welkomstcadeau voor nieuwe leden.

Crowdfundingactie De Noordzijde

Vanuit De Noordzijde zijn supporters een crowdfunding gestart voor oud-Feyenoordverdediger Chris Gyan. De Noordzijde stak de koppen bij elkaar toen bekend werd dat Gyan grote gezondheidsproblemen heeft en daarnaast flinke schulden. “Als je ziet wat hij voor de club heeft gedaan, dan wil je toch iets terugdoen?”
Gyan
De crowdfundingactie voor Chris Gyan is nog actief en je kunt Gyan nog steeds steunen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen NAC Breda overhandigt een afvaardiging van De Noordzijde een symbolische cheque met de opbrengst aan Chris Gyan.

Veiling Shirt Gyan uit het Kampioensjaar 1999

De veiling van een shirt van Chris Gyan uit het Kampioensjaar ’99 is direct na de boekpresentatie gestart. Feyenoordsupporter Jan de Knecht stelt het ingelijste shirt beschikbaar dat hij ontving van een bevriend verzamelaar (FRFC1908).
shirt gyan-1
De Knecht neemt afscheid van het unieke shirt van Gyan om de speler te steunen nu hij in de financiële problemen is gekomen.

Bieden kan via [email protected] door naam, adres, telefoonnummer en het bod te mailen.

Het hoogste bod tot nu toe is: €2000,-. De veiling eindigt op vrijdag 22 september om 19:08 uur.

Feijenoorders voor elkaar in goede en slechte tijden!

Foto’s: John de Pater en De Feijenoorder