Skip to content

Door in de beker

Tekst: Sam, Foto’s: Edwin Verheul

Woensdagavond stond voor Feyenoord de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen op het programma. Alweer een wedstrijd, lekker hoor. Van alle mogelijke tegenstanders uit talrijke divisies en klassen, inclusief amateurs, lootte Feyenoord gewoon een gerenommeerde profclub, namelijk ADO Den Haag. De geel-groene hofstadbewoners waren vol vertrouwen na het gelijkspel van afgelopen zondag tegen je-weet-wel.

Van Bronckhorst hield Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius uit de basis. Zij werden vervangen door de nieuwelingen Sam Larson en Sofyan Amrabat. De Marokkaanse middenvelder klopt op de deur na zijn goede wedstrijden tegen Manchester City en PSV. Ook woensdag was hij positief aanwezig.

Bij de warming-up kwamen we een oude bekende tegen. Lex Immers is terug in Den Haag waar het voor hem allemaal begon. De spreekwoordelijke cirkel is rond. In De Kuip zijn we de hardwerkende Hagenees die qua rendement soms tekortschoot, niet vergeten. Hij werd luidkeels toegezongen. Uiteraard werden de spelers van Feyenoord ook toegezongen, daar komen we immers voor.
Feyenoord - ADO Den Haag

Dan de wedstrijd. De eerste kans is voor ADO Den Haag. Feyenoord komt niet in het spel. Op de tribune is het ook rustig. De wedstrijd kabbelt voort. Plots, op slag van rust, wordt Kramer gezocht en gevonden. De kopbal van de lange spits wordt gepakt door de keeper van ADO Den Haag. In de tweede helft wordt er weer gezongen dat de keeper van Den Haag wordt gepakt. Op de tribune wordt het in de tweede helft wat levendiger. Aan het spel op het veld is dat nog niet te merken.

In de 64e minuut komt Bilal Başacıkoğlu het veld in voor Sam Larsson. De Zweed kan vandaag helaas niet zijn stempel op de wedstrijd drukken. Bilal heeft meer diepgang in zijn spel. In de 73e minuut haalt hij dan ook de achterlijn en trekt de bal voor. De bal komt voor de linker van Berghuis en hij brengt Feyenoord hard en hoog op een 1-0 voorsprong. Op de tribune is de opluchting voelbaar.
Feyenoord - ADO Den Haag

De 2-0 laat niet lang op zich wachten. Enkele minuten later krijgt Feyenoord een corner. Er wordt hands gemaakt op de doellijn. Gorter krijgt een rode kaart en Feyenoord een buitenkansje om de wedstrijd te beslissen. Baco Arie loopt bij deze gelegenheid direct naar Michiel Kramer toe. Hij geeft aan dat Kramer de penalty moet nemen. Na lang wachten mag Kramer aanleggen en de strafschop verzilveren. Baco Arie rent direct naar de spits van Feyenoord en omhelst hem. Komt Kramer nu los? Feyenoord is in ieder geval door in de beker. De loting is op papier gunstig. Thuis in onze eigen Kuip en tegen een amateurclub. Zaterdag staat in De Kuip NAC alweer op het programma.