Skip to content

Voorbeschouwing Feyenoord-NAC Breda

Tekst: Rody

Na de nederlagen tegen Manchester City en PSV wisten we afgelopen woensdag weer eens te winnen. ADO Den Haag werd diep in de tweede helft op de knieën gedwongen. Het ging niet gemakkelijk, maar wat maakt dat uit? We zijn door in de beker en we spelen de volgende ronde thuis tegen een amateurclub. Eind goed, al goed.

In de maanden september en oktober volgen de wedstrijd elkaar in hoog tempo op. Vanavond mogen de mannen het weer laten zien als NAC Breda op bezoek komt. Na een aantal jaar afwezigheid is NAC weer terug op het hoogste niveau. Daar hoort het ook. Bijna altijd uitverkocht huis én ze spelen op natuurgras. Ze zijn de competitie matig gestart met vier punten uit vijf wedstrijden. Het wordt voor trainer Stijn Vreven een hels karwei om zijn team in de Eredivisie te houden. Ik hoor je hersenen kraken: Stijn Vreven…, Stijn Vreven… die naam ken ik ergens van…. Hier kun je even je geheugen opfrissen:

Afgelopen woensdag knikkerde Achilles’29 de Brabanders uit de beker. Ze zullen zich dus willen revancheren in De Kuip. Dit moeten ze doen zonder PSV-huurling Rai Vloet. Hij kreeg woensdag een rode kaart en zal zeer waarschijnlijk vervangen worden door een huurling van Manchester City. Dankzij het samenwerkingsverband met de Engelsen lopen er inmiddels zeven (!) City-huurlingen rond in Breda. Dat moet je toch niet willen? Of hopen ze Vitesse achterna te gaan, door de constructie met Chelsea te kopiëren? Of net als ADO, met die Chinezen? Nee, dat loopt lekker!

Voor Feyenoord zal het belangrijk zijn aan het zelfvertrouwen te werken. Daarom stel ik voor dat we die gasten uit Breda oprollen met een nulletje of vijf. De wedstrijd in Napels wacht en die Italianen zijn in bloedvorm. Een beetje vertrouwen kunnen we goed gebruiken. Er loopt daar bij Napels namelijk een klein mannetje dat we allemaal nog kennen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een grote meneer. Dankzij deze goal wordt hij momenteel in Italië met Maradona:

Fijne wedstrijd!