Skip to content

Was iedereen maar zoals Gyan

Titel: Sam

Weer een avondwedstrijd in De Kuip. Ditmaal voor de competitie en de opponent is NAC-Breda, een tegenstander die in 48 competitiewedstrijden nog nooit de drie punten uit Rotterdam meegenomen hebben. Helaas gold dit niet voor wedstrijd nummer 49. Feyenoord zakte door de ondergrens.

Voordat de wedstrijd begon, kwam op de Noordzijde een groot doek naar beneden. Hierop stond een gezicht afgebeeld. Op de borden en het scorebord hing een spandoek met de tekst: ‘Eens een Feyenoorder, altijd een Feyenoorder.’ Deze spandoeken verwezen naar Christian ‘The King’ Gyan. De Ghanese oud-speler van Feyenoord verkeert fysiek en financieel in zwaar weer. Enkele supporters hebben geld ingezameld voor de cultheld die altijd bekend stond om zijn onverzettelijkheid. Hij knokte voor elke meter, waardoor hij uitgroeide tot een publiekslieveling.

De voormalig linksback vormde geen bron van inspiratie voor de huidige spelers van Feyenoord. Het slechte spel van afgelopen woensdag werd doorgetrokken. Feyenoord wist nauwelijks iets te creëren. NAC speelde compact en leverde strijd. Na een half uur spelen kreeg de ploeg uit Breda een corner, de afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en plots stond Giovanni Korte volledig vrij voor Brad Jones en stond Feyenoord op achterstand. Een wake-up call, nu een uur lang gas geven en laten zien wie de baas in De Kuip is! Dit gebeurde echter niet. Feyenoord was gewoon niet bij machte deze tegenstander zijn wil op te leggen.

De tweede helft ging Feyenoord wat opportunistischer spelen, dit resulteerde voornamelijk in hoekschoppen. Amrabat kwam tot een kopbal op de lat, het zit dan niet mee ook. In de 73e minuut krijgt Feyenoord de ultieme mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Amrabat wordt in het zestienmetergebied onderuitgehaald en scheidsrechter Kamphuis wijst naar de stip. Nou gelijk maken en dan in het laatste kwartier NAC alle hoeken van het veld laten zien. Natuurlijk gaat de spits achter de bal staan. Michiel Kramer neemt de aanloop en schiet de bal richting zijn vertrouwde hoek, de keeper van NAC gaat hier al vanuit en hij pakt de pingel. In de rebound weet Jean-Paul de bal ook niet in het doel te werken. Drama, het is dus zo’n avond. Tot slot maakt Jones nog een blunder. De ongeslagen reeks van 25 wedstrijden komt tot een einde en Feyenoord moet komende wedstrijden uit een ander vaatje tappen.