Skip to content

Samba(m) Larsson is echt genieten!

Tekst: Oscar van Bekkum, Foto’s Edwin Verheul

Zondag heeft trainer Giovanni van Bronckhorst eindelijk wat creativiteit in het elftal gebracht. Van achteren naar voren stonden er veel nieuwe aankopen in de basis. Vooral Samba(m) Larsson is me bijgebleven.

Toen Sam Larsson werd aangetrokken was ik erg blij, maar leverde ik ook kritiek. In een column schreef ik onder andere dat zijn houding en mentaliteit niet bij Feyenoord past. Hij ging immers op een vervelende manier weg bij SC Heerenveen. Die situatie is vast bekend.
AZ - FeyenoordMaar in de afgelopen weken klopte de Zweed al meerdere keren op de deur. En zondag mocht hij dan eindelijk in een competitiewedstrijd starten. Dat was broodnodig ook, want Feyenoord was toe aan creatieve spelers. Larsson is er daar een van.

Samba(m) Larsson leek er te willen staan zondag. Je zag het aan zijn passes, dribbels en dat schitterende doelpunt. Daar kijk ik studio sport wel een paar keer voor terug. Hij heeft, zoals ik hem zondag in actie zag, de mentaliteit om er wat van te maken! De stap naar Feyenoord heeft hem goed gedaan. Dat blijkt nu.
AZ - FeyenoordEr komt nu een interlandweek aan. Daarna zullen meerdere spelers zich weer bij de groep aansluiten. Onder andere Nicolai Jørgensen. Ik ben benieuwd hoe Gio zijn elftal neer zal gaan zetten. Als je het mij vraagt mag Larsson vaker in de basis beginnen, want zijn creatieve bijdrage levert Feyenoord mooi voetbal en (doel)punten op.