Skip to content

Perspectief

Tekst: Sam, Foto’s: Edwin Verheul-De Feijenoorder

De 2e van 3 Champions League wedstrijden in de Kuip, de machtige voetbaltempel aan de Maas. In de middag heeft de jeugd het goede voorbeeld gegeven door met 4-0 te winnen in de UEFA Youth League. Om dit kunstje ook te flikken, gokt Gio door zowel Jørgensen, van Beek en Nieuwkoop op te stellen. Amrabat schuift door naar het middenveld en Toornstra is zijn plekje kwijt.

Op de tribune heeft men er zin in, Shaktar moeten we kunnen hebben! Misschien worden we dan nog derde en zit er nog een mooi tripje in het verschiet. Als de wedstrijd eenmaal van start is gegaan zien we een fel Feyenoord dat direct druk zet. De ploeg geeft een signaal af dat de punten in Rotterdam blijven. De eerste kans is voor Boëtius. Het publiek gaat te keer en Feyenoord houdt de druk erop. Enkele minuten later begint Berghuis aan een dribbel, hij geeft de bal af aan Tonny en Berghuis loopt door. Vilhena besluit te schieten op het doel, de keeper kan de bal blokken, maar de doorgelopen Berghuis kopt raakt! Iedereen springt over elkaar heen, we staan voor in de Champions League.
17-10-2017: Voetbal: Feyenoord-Shaktar: RotterdamFoto: Edwin VerheulFeyenoord heeft de touwtjes in handen, Shaktar kan slechts de lange bal spelen. In de twintigste minuut valt deze bal goed, Shaktar lijkt op weg naar de goal, maar daar is Sven van Beek met een heerlijke tackle. Enkele minuten later verspeeld Boëtius de bal veel te gemakkelijk op het middenveld, door een snijdende pass van de Braziliaanse middenvelder Fred wordt de razendsnelle Bernard bereikt, hij omspeelt Jones en het staat gelijk. Eén moment niet scherp en je kan weer opnieuw beginnen. Feyenoord is even aangeslagen maar mag van Shaktar de bal rond spelen. In de loop van de eerste helft krijgt Feyenoord weer de controle en beginnen de Rotterdammers aan te dringen, het publiek zingt steevast: We love you Feyenoord, we do!
17-10-2017: Voetbal: Feyenoord-Shaktar: RotterdamFoto: Edwin Verheul
De spelers van Shaktar komen als eerste uit de kleedkamer, zij krijgen een fluitconcert. De spelers van Feyenoord worden flink toegejuicht. Feyenoord gaat na rust op zoek naar de nieuwe voorsprong, Amrabat komt dicht bij een kans, hij komt net te kort om bij de bal te komen en de keeper te verschalken. Op het moment dat Feyenoord steeds beter begint te voetballen is er een uitbraak van Shaktar. De rechtsback kan tot aan de Rotterdamse 16 komen en levert een voorzet af aan de volledig vrijstaande Bernard die zijn tweede van de wedstrijd maakt. Een keiharde mokerslag. Na een uur spelen moeten Nieuwkoop en Jørgensen van het veld af. Nog voordat de Deen gewisseld wordt, komt hij tot een doelpoging, zijn schot wordt echter geblokt. Zonder de absolute aanvalsleider moet Feyenoord nu opzoek naar de gelijkmaker.
17-10-2017: Voetbal: Feyenoord-Shaktar: RotterdamFoto: Edwin VerheulMet nog een kwartier spelen komt Shaktar met 10 man te staan. Gio anticipeert door Kramer in te brengen voor van Beek. Feyenoord gaat vol in de aanval en het publiek dat schreeuwt uit duizenden kelen, die ons naar de overwinning leidt. De ballen worden één voor één voor de goal geslingerd, echter wordt Kramer niet één keer gevonden. De voorzetten zijn niet goed of hij staat verkeerd. De tijd begint te dringen Feyenoord krijgt een vrije trap op een mooie plek. De aanloop, het schot.. corner, de bal wordt nog eenmaal voor de goal gebracht, Kramer kopt, de bal is los, schiet hem erin! Helaas de keeper heeft hem. Feyenoord verliest zijn derde Champions League duel, het spel was echter wel beter. Dit Biedt perspectief voor zondag, maar dan moet er gewonnen worden. Volle bak zondag!