Skip to content

Test je kennis over Feyenoord-Ajax

Tekst: Arie van Krimpen, Foto’s: Piet Bouts archief/Edwin Verheul

Ben jij een Feyenoord kenner? Weet je alles van de club, de (ex)spelers en de geschiedenis? Of wil je meer te weten komen over Feyenoord? Test je kennis dan met de voorloper van Professor Feyenoord. Voor elke competitie of bekerwedstrijd publiceert De Feijenoorder 1 of meerdere vragen die betrekking hebben op de desbetreffende wedstrijd. Loop alvast warm en doe ook mee op 24 november 2017 tijdens de jaarlijkse Professor Feyenoord Quiz. Klik hier om je op te geven!
2017-08-04 Professor Feyenoord - banner1
22 oktober 2017, Feyenoord-Ajax, 3 vragen.

Vraag 1:
Kenneth Vermeer trad ik de voetsporen van keeper Eddy Pieters Graafland en maakte de overstap van aartsrivaal Ajax naar Feyenoord. Er is nog een keeper die voor beide clubs Europees voetbal heeft gespeeld. Wie is deze keeper?
Antwoord: Henk Timmer
1steFey20172018_080717_330
Vraag 2:
Ik ben de Feyenoorder die de meeste treffers scoorde tegen Ajax. In 17 klassiekers scoorde ik 14 goals. Welke speler wordt hier bedoeld?
Antwoord: Cor van der Gijp

Vraag 3:
In de kwartfinale om de Europa Cup 1 op 6 februari 1963 verslaat Feyenoord in het Parijse stadion Parc des Princes de Franse kampioen Stade de Reims met 0-1. Wie maakte dit doelpunt?
Antwoord: Reinier Kreijermaat