Skip to content

De wonden likken en doorgaan!

Tekst: Rody

Wát een debacle afgelopen weekend! De eerste helft leek wel niveau 4e klasse zondag, van beide kanten. Na de rust moet je op voorsprong komen en door dramatisch verdedigen geef je de wedstrijd ook nog gewoon uit handen. Laten we er maar geen woorden meer aan vuil maken. De wonden likken en doorgaan. Gelukkig hebben we meteen een wedstrijd om aan het zelfvertrouwen te werken. Zou je zeggen..  Woensdagavond komt Swift op bezoek. Dan moet het toch wel mogelijk zijn om de derde ronde van de KNVB Beker te bereiken?

De tegenstander

Bijna iedereen heeft de beelden wel gezien. Amateurvereniging AVV Swift, opgericht in 1910 (!), houdt profclub Vitesse op 0-0. In de bloedstollende penaltyserie weten ze zelfs te winnen. Het sportpark aan het Olympiaplein ontplofte, dat zal Henk Fraser óók gedaan hebben. Hij zat vanwege een griepje niet op de bank, maar voor de tv.  Ik ben benieuwd of de afstandsbediening de wedstrijd heeft overleefd. Bekijk hier de beelden:

Swift speelt in de zaterdag Hoofdklasse A en lijkt af te stevenen op een plek in de middenmoot.  Daar zouden we geen problemen mee moeten hebben. Maar het blijft Feyenoord, hé! Je weet het nooit.

Tweede garnituur

Wie gaan er bij Feyenoord aan de aftrap verschijnen? Achterin is het sowieso de vraag of we er vier hebben die fit zijn. Ik verwacht dat Gio verschillende spelers rust gaat geven. Laten we hopen dat de jonge jongens die net van Varkenoord overkomen minuten gaan maken. Als we eerlijk zijn is dat de laatste tijd toch wel erg weinig geweest. Door het spelen van wedstrijden kunnen ze zich juist verder ontwikkelen. Ik zie graag Dylan Vente eens 90 minuten in de spits. Michiel Kramer lijkt zijn krediet te hebben verspeeld, dus alle ballen op Vente! En niet geheel onbelangrijk: hij heeft bewezen het wel te kunnen tegen Amsterdammers…