Skip to content

Stilte

Tekst: Sam, Foto: Edwin Verheul

Sinds lange tijd mochten we weer naar De Kuip. Ditmaal voor de zaterdagavondwedstrijd tegen VVV-Venlo. De promovendus beleeft een prima seizoen, maar de regerend kampioen moet dit klusje in eigen huis gewoon klaren. Helaas gebeurde dit niet en gingen we vloekend en scheldend naar huis. Na een jaar dat alles meezat, valt het nu allemaal de andere kant op. Maar zoals de spreuk van de stad zegt: sterker door strijd.

Voordat de wedstrijd van start gaat, wordt er een minuut stilte gehouden. Anderhalve week geleden overleed de voormalig bikkelharde verdediger Hans Kraay Sr. De stilte in het stadion was indrukwekkend. Vervolgens begon de wedstrijd. Zoals verwacht, heeft Feyenoord de bal en mag Berghuis het verzinnen, aanvoerder Karim krijgt hierdoor een vrije schietkans in het zestienmetergebied. De bal gaat over.

In de 12e minuut verschijnen er allemaal lichtjes in het stadion. De toeschouwers houden hun smartphone met flitslicht in de lucht, zelfs het uitvak doet mee. Direct wordt het You’ll never walk alone ingezet. Zes jaar geleden moest Jones afscheid nemen van zijn zoontje. Deze minuut is voor Jones en zijn familie. Na de stilte voor Hans Kraay Sr. hebben we nu alweer een brok in de keel.

Terug naar het voetbal. Nou ja, voetbal… Feyenoord domineert en krijgt een paar behoorlijke kansen, maar zoals wel vaker dit seizoen, scoren we zeer moeizaam. In de tweede helft is het raak. Toornstra wordt aangespeeld, subtiel speelt hij de bal door en de topscorer van vorig seizoen schiet kiezelhard de 1-0 binnen. Vlak na de goal gaat Feyenoord op zoek naar uitbreiding van de score. Er worden gigantische kansen gemist. Veel van deze kansen worden voorbereid door de Zweed Sam Larsson. Het publiek reageerde ook gepikeerd toen hij eruit werd gehaald.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd besluit VVV om eens een kijkje te nemen op de helft van Feyenoord. Dit resulteert in een corner. Die wordt getrapt en op twintig tot vijfentwintig meter van het doel staat zowaar een speler van VVV. Die weet de bal zo te raken dat het schot niet geblokkeerd kan worden. Jones ziet de bal te laat aankomen en kan ‘m niet meer keren. De Kuip valt stil. We verliezen twee punten in een thuiswedstrijd tegen de promovendus. Zo komt deze emotionele avond tot een verdrietig einde.