Skip to content

Voorbeschouwing Feyenoord-Vitesse

Tekst: Rody

In het Hoge Noorden sprokkelde we ein-de-lijk weer die broodnodige 3 punten bij elkaar. Eigenlijk was het een wedstrijd zoals we er dit seizoen al zoveel speelden. Dominant, het was wachten op de doelpunten. Die kwamen pas in de tweede helft, maar gelukkig kwamen ze dit keer wél. Met een lastig programma voor de boeg is het zaak om De Kuip weer om te bouwen tot een onneembare vesting. Laten we daar vandaag mee beginnen!

Helaas zijn Botteghin, Van der Heijden en Haps nog geblesseerd. We kunnen vanavond dus weer genieten van Lord Nelom! Die begint langzamerhand uit te groeien tot een ware cultheld. Goed hé? Die gouden ketting! Als Nelom de bal gewoon snel inlevert bij Berghuis gaat het helemaal goed komen. Wat kan die voetballen! Oke, eerlijk. Hij had er tegen ADO vier moeten maken. Maar dat hakje op Jorgensen… Genieten! Hopen dat Stevie het vanavond weer op z’n heupen heeft.

Het Vitesse van Henk Fraser zal het slachtoffer MOETEN worden. Zoals “Gio” al zei: “Dit is een grote wedstrijd”. Om aansluiting te houden met de top zullen de punten in Rotterdam moeten blijven. We zitten gewoon in de situatie dat Vitesse een concurrent is. Ondanks dat heeft Vitesse , net als Feyenoord, een hele slechte reeks achter de rug. Zou dit dan toch te maken hebben met Europees voetbal? Misschien moet de KNVB daar eens naar kijken.

Bij velen zullen de gedachten terug gaan naar de uitwedstrijd van vorig seizoen. Er werd een héle grote stap gezet richting het kampioenschap en Arnhem leek even van Rotterdam.  Daar lijken ze in Arnhem nog steeds last van te hebben: in Rome hingen ze een spandoek op met de tekst “Siamo olandesi, i tifosi di Feyenoord sono bastardi!”. Ze noemen ons, Feijenoorders, dus klootzakken.  Ik wil er verder geen woorden aan vuil maken. Dit lijkt me genoeg motivatie om vanavond het team vol te steunen en uitfluiten doen ze maar in Amsterdam.