Skip to content

Voorbeschouwing Feyenoord–Napoli

Tekst: Rody, Foto: Edwin Verheul-De Feijenoorder

Laten we eerlijk zijn: toen we de loting zagen, dachten we allemaal héél even: “Misschien hebben we een kansje.”  Uiteindelijk gaan we geheel terecht kopje onder in het kampioenenbal. De bankrekening is lekker gevuld, maar het zelfvertrouwen van de spelers lijkt een flinke knauw te hebben gekregen. Is ook niet gek. Kampioen van Nederland, levend op een roze wolk. Manchester City? Die gaan we thuis pakken. Als je dan zo ongelooflijk wordt weggespeeld, moet dat schrikken zijn voor de spelers. Je denkt dat je bij de top van Europa kan aansluiten en krijgt een verschrikkelijk pak op de broek. Elke volgende wedstrijd hoop je op verbetering. Die verbetering komt er, maar als er dan kinderlijke fouten worden gemaakt… De uitwedstrijd in Manchester gaf hoop. Toch werd er wéér geen punt gepakt. Om de eer van de club, de stad en het land te redden, móeten we punten pakken tegen Napoli.

Dat is nou net een tegenstander die je liever niet wilt treffen. Het is niet voor niets dat Pep Guardiola ‘verliefd’ is op dit team. Het team van Maurizio Sarri speelt vlot combinatiespel met beweeglijke spelers. Hij eist een hoge balcirculatie en wil van achteruit zo snel mogelijk naar het vijandelijke doel. Zijn speelstijl heeft zelfs een eigen naam verdiend: het ‘Sarrismo’. Voor de liefhebbers, een voorbeeld van zijn visie zie je hieronder:

Ik ben bang dat we dit soort voetbal nooit van Feyenoord gaan zien. Laten we dus maar genieten van wat Napoli ons gaat laten zien. Het spel van Sarri moet natuurlijk wel worden uitgevoerd door spelers die daar de capaciteiten voor hebben. En daar heeft Napoli er genoeg van. De meest bekende namen zijn Mertens (ja, die kleine oud-PSV’er), Hamsik, Insigne en Callejon. We maken wel eens grappen over Driesje, maar wauw, wat heeft die zich ontwikkeld als spits, zeg. Die kleine Belg is een grote meneer geworden in Napels. Laten we de cijfers van vorig jaar er even bijpakken: 28 wedstrijden, 28 doelpunten. Dit jaar staat de teller alweer op 10. In Italië wordt hij zelfs al vergeleken met Maradona. Oordeel zelf:

https://youtu.be/K2ThwfVD0uA

Zijn we dan helemaal kansloos? Nee, tuurlijk niet! Wij zijn Feyenoord. Alleen missen we wel wat belangrijke spelers. El Ahmadi , Haps, Botteghin en Van der Heijden doen sowieso niet mee. Daarnaast is Amrabat een twijfelgeval. Het elftal heeft laten zien geleerd te hebben van de eerdere Champions League wedstrijden. Laten we hopen dat de spelers de technische staf en supporters belonen met een overwinning. Het kan namelijk wel eens heel lang duren voordat we weer in de groepsfase van de Champions League spelen.

Op naar een onvergetelijke Europese avond!