Skip to content

Voorbeschouwing Feyenoord–SC Heerenveen

Tekst: Rody

Eindelijk weer voetballen! Eerst nog even terug naar afgelopen zondag. Iedereen kon toch aan zien komen dat voetballen onmogelijk was? De wedstrijd wordt ingehaald op 24 januari. Een lekker begin na de winterstop zeg: Ajax én Utrecht uit. Als ik even hardop droom zie ik dan Robin van Persie in de wedstrijdselectie. Er zijn wat geruchten dat LA Galaxy hem wil contracteren. Kom op Martin, even een klein bedrag aftikken en ophalen die vent! Dan kan RvP, samen met de rest van het team, zich in Marbella lekker gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Ondanks de aangekondigde besloten trainingen ben ik benieuwd hoeveel Feijenoorders de reis gaan maken.

Woensdagavond komt SC Heerenveen op bezoek. De gasten hebben écht een slechte reeks. Van de laatste 9 wedstrijden werd er maar één gewonnen. Ja, wij hebben Samba Sam weggekocht. Maar kom op, dan blijft er toch genoeg kwaliteit over? Bij de Friezen komt het ene na het andere talent bovendrijven. De volgende die door gaat breken is Michel Vlap, vreemde naam maar let op hem. Hij is zo’n 1,90 lang en scoort af en toe een doelpuntje, niet gek als middenvelder. Een voordeel voor ons: Martin Odegaard is geblesseerd. Het supertalent van Real Madrid is echt een heerlijke voetballer. Mocht je even 15 minuten hebben. Geniet dan van deze man.

https://youtu.be/PevEtBno5b0

Bij Feyenoord zijn El Ahmadi (knie) en Jørgensen (griep) er gewoon weer bij. Achterin blijft het toch puzzelen voor Gio. Naast de langer geblesseerde Haps, Botteghin en van der Heijden zijn ook Nieuwkoop en Nelom niet fit. Na het goede optreden van Malacia in de Champions League is de verwachting dat hij ook tegen Heerenveen gaat starten. St Juste zal de plek van Nieuwkoop innemen. Lukt het Jørgensen om wéér te scoren? Op naar een magische avond in De Kuip.

Fijne wedstrijd!