Skip to content

Het is toch je cluppie he!

Tekst: Sam, Foto’s: Edwin Verheul

Helaas kreeg de overwinning tegen Napoli geen vervolg. We hoopte dat na de winst op de Italianen het allemaal op zijn plek zou vallen en de ploeg het steuntje in de rug kreeg die nodig was. Echter bleek het niet genoeg om in de eigen Kuip Heerenveen kapot te spelen. We moesten weer de punten delen en we verliezen weer twee punten.

Feyenoord begon de wedstrijd voortvarend, direct gooide St. Juste de bal voor de goal. Larsson en Vilhena hadden het vizier niet op scherp en konden de kans niet verzilveren. Feyenoord probeert de Friese ploeg kapot te spelen, dit lukt niet. Heerenveen is stug en komt meerdere malen gevaarlijk voor de Rotterdamse goal. Het publiek wordt niet vermaakt.
Totdat de bal in de 40e minuut bij Berghuis terecht komt. De flankenspeler haalt in het zestienmetergebied verwoestend uit met zijn linkerbeen en het publiek mag juichen. Dit juichen duurt niet lang want bij de eerste de beste aanval ontsnapt Veerman aan de Feyenoorddefensie, Henk Veerman joh.
Kop omhoog en klaarmaken voor de tweede helft. Hierin start Feyenoord weer goed en krijgt captain Karim El Ahmadi een enorme kans. Daarnaast kreeg Feyenoord ook een paar hoekschoppen, St. Juste komt uiteraard mee naar voren, hij weet echter niet raak te koppen. Het spel wordt minder en minder. In minuut 68 komt Jens Toornstra in het veld, zorgt hij voor de aanvallende impulsen? Ook Jens Toornstra heeft, ondanks dat hij zich volledig inzet, niet het winnende doelpunt op zijn schoen. Het publiek wil graag een overwinning en eist dat de bal erin gepompt wordt, opmerkelijk is dat Jones alle tijd neemt bij zijn doeltrappen, dit tot ergernis van de supporters.
In de slotfase komt Feyenoord niet verder dan een paar hachelijke momenten voor het doel van Heerenveen. Waar vorig jaar alles op zijn plek viel, zit het nu allemaal wat minder mee. Het lijkt erop dat de spreekwoordelijke lat na vorig jaar niet omhoog is gegaan, en we moeten nu genoegen nemen met een stapje terug.