Skip to content

De Feijenoorder niet blij met plek ME-bussen na De Klassieker

Foto: Twitter @sunsfield

Het is inmiddels alweer twee maanden geleden dat De Klassieker werd gespeeld. Bij De Feijenoorder zijn diverse berichten ontvangen over de positie van ME-bussen bij het verlaten van de stadion aan de Olympiatribune. Supporters moesten tussen de bussen door De Kuip verlaten. De aanwezigheid van deze bussen is als zeer onplezierig en zelfs provocerend ervaren. Reden voor de vereniging om hierover vragen te stellen.

We hebben dit onderwerp eerst bespreekbaar gemaakt bij Feyenoord, bij een wedstrijdoverleg dat elke thuiswedstrijd in het weekend plaatsvindt. Daar is afgesproken zowel de Rotterdamse politie als de veiligheidsafdeling van Feyenoord uit te nodigen voor een apart overleg, wat heeft plaatsgevonden voorafgaand aan Feyenoord – Vitesse.

We hebben aangegeven dat de plek van de ME-bussen niet slechter gekozen had kunnen worden. Ons is uitgelegd dat door een eerder incident (die avond) in het stadion, er een noodzaak was om de Mobiele Eenheid dichterbij het stadion te halen. Verder kwam naar voren dat achteraf bezien geen van de aanwezigen blij waren met de situatie die bij uitstroom van het stadion onstond.

Dat supporters hier hinder van hebben ondervonden, vinden we als vereniging vervelend. We hebben gevraagd of dat in de toekomst niet anders kan. Daar kwam uit dat de Rotterdamse politie als de veiligheidsafdeling van Feyenoord zich gaan inspannen om dit voortaan anders op te lossen.

Om de belangen van Feyenoordsupporters en onze leden in het bijzonder goed te kunnen behartigen, vragen we supporters om altijd een klacht of opmerking te delen. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of via onze sociale media kanalen. Op die manier weten en horen we nóg beter wat er speelt en kunnen we daar op inspelen.