Skip to content

Voorbeschouwing Feyenoord–Heracles Almelo

Tekst: Rody, Foto: Piet Bouts archief-De Feijenoorder

Heracles, thuis. Het doet ons allemaal denken aan die prachtige dag in Mei. Een tot aan de nok toe gevulde Kuip, gretige spelers én Dirk Kuyt in de basis. De ingrediënten voor een legendarische dag waren er. En legendarisch, dat werd het. Metersdik kippenvel en tranen van geluk.

Hoe anders is het nu? De winterstop staat voor de deur. De Champions League was prachtig, maar we hebben er sportief gezien he-le-maal niets te zoeken. Op supportersgebied is dat weer een ander verhaal. Vooral Manchester was weer een beetje van Feyenoord. UEFA bedankt voor de 25 miljoen, doei doei! Dan de competitie: veertien (!) punten achter op de koploper. Het ouderwetse Feyenoord lijkt terug. Even een tussenjaartje. De enige prijs die nog een beetje glans kan geven aan dit seizoen is de KNVB beker.

Om die prijs te pakken zullen we dus eerst met Heracles af moeten rekenen. De ploeg van John Stegeman speelt aardig, maar is erg wisselvallig. Zo werd er onlangs dik verloren van ADO den Haag en AZ, maar werd Ajax op de pijnbank gelegd in Almelo. Dankzij de mindere resultaten in De Kuip hoopt Stegeman op een stuntje: “Feyenoord is niet onverslaanbaar in De Kuip”.  Deze trainer kennende zal hij dat vast gaan proberen door met elf man voor het doel te gaan hangen en gokken op de counter. Dan moeten we op passen voor Bradley Kuwas. Razendsnel én een goed schot. Daarnaast wil hij verkassen naar een topclub, dus zal hij gebrand zijn om iets te laten zien.

Na afwezigheid vanwege familieomstandigheden is Nicolai Jorgensen er weer bij. Al is het nog maar de vraag of hij gaat starten. Gio overweegt om Dylan Vente opnieuw de kans te geven. Wat een wedstrijd speelde hij afgelopen zondag! Twee assists en een doelpuntje meepikken, lekker hoor. Misschien kunnen ze ook wel samen spelen?

Fijne wedstrijd!