Skip to content

Kerstavond in De Kuip

Tekst: Sam, Foto’s: Edwin Verheul-De Feijenoorder

Kerstavond. Een samenzijn van familie, vrienden en kennissen. Ditmaal vond het samenzijn plaats in het mooiste stadion van Nederland. Ruim voordat de wedstrijd begon, was het al gezellig rondom de Kuip. De eettentjes en kroegen waren goed bezet voor de laatste wedstrijd van het 2017. Een pracht jaar waarin we kampioen werden en onze rentree in de Champions League maakten. Kan Feyenoord nog één keer swingen in de laatste speelronde van 2017?
Dan is het kwart voor vijf, de spelers komen het veld op. Op de tribune wordt een groen-wit groen spandoek getoond met de tekst: Merry Christmas Rotterdam. Witte confetti vliegt door de lucht om een winter wonderland effect te creëren. De Noordzijde heeft er zin in want: Feyenoord is nog lang niet moe! En dat blijkt. Feyenoord vliegt uit de startblokken. Als de aftrap genomen is, komt de bal bij Tapia, de Peruaan crosst de bal naar de rechterflank. De bal wordt voorgezet en Samba Sam geeft een hakbal op Jørgensen en dan is het binnen de minuut 1-0. Vervolgens krijgt Vilhena een kans, en daarna veroverd Jørgensen de bal en vervolgens zet Larsson Toornstra vrij voor de keeper. En dan is het alweer 2-0 en zo klinkt wederom het I will survive.
Feyenoord lijkt een kerstgalavoorstelling te willen voorschotelen aan het publiek. In de elfde minuut speelt Feyenoord de defensie van Roda alweer kapot, Vilhena kan echter voor leeg doel niet de derde van de avond verzilveren.

Het is een gezellig kerstsfeertje in de eerste twintig minuten, Feyenoord speelt bijzonder goed en vanaf de tribune wordt volop gezongen. Voornamelijk Tapia strooit er vandaag op los. Hij opent makkelijk van links naar rechts. Ook zette hij Toornstra met een sublieme pass vrij voor de keeper, helaas was de aanname niet perfect. Na nog een paar kansjes in de eerste helft, beloond Feyenoord zichzelf niet genoeg.

In de tweede helft begint Feyenoord rustiger. Roda mag een beetje de bal rondspelen en zet een aanval op. De bal wordt voorgegeven en daar staat Gustafson volledig vrij, de verhuurde Zweed kopt de bal goed in.
Feyenoord laat Roda terugkomen in de wedstrijd. Het is weer spannend, deze spanning duurt maar vijf minuten, dan zet Vilhena de aanval op, een één-twee met Larsson en vervolgens ziet hij Jørgensen en die schuift de bal binnen, 3-1. Beide ploegen komen af en toe voor de goal, hebben beide recht op een penalty, maar Feyenoord maakt het in de slotfase definitief af. Na een slimme pass van Jørgensen pikt ook Berghuis zijn doelpuntje mee. We zetten alles op alles, tot in blessuretijd! En zo wist Feyenoord ook nog de 5e te maken uit een counter. Vijf keer juichen, prima kerstavondje.

2017 was een mooi jaar, met het kampioenschap als absoluut hoogtepunt. Feyenoord wat hebben we van je genoten. Alle Feyenoorders prettige feestdagen en een gelukkig nieuw jaar toegewenst! De rest kijkt maar ff.