Skip to content

Hand in Hand, januari 2018: interviews met Casper van Eijck en Gerard Cox

Hand in Hand nummer 5 editie januari wordt morgen en maandag bezorgd bij leden van De Feijenoorder. In deze editie interviews met Casper van Eijck en Gerard Cox. Verder onder andere een fotoverslag uit Manchester, op de bank met John en Petra Nieuwkoop, een terugblik op de Meet & Greet met Jens Toornstra, een interview met sportfotograaf Klaas Jan van der Weij en de achtergronden van het nieuwe trainingscomplex. Een extra dik nummer want de vragen en antwoorden van Professor Feyenoord zijn toegevoegd.

Casper van Eijck: “Feyenoord is een geweldige club”

In de januari editie een interview met de clubarts van Feyenoord. Doordeweeks gaat Prof. dr. Casper van Eijck (60) de strijd aan met alvleesklierkanker, in het weekend zit hij als clubarts van Feyenoord in de dug-out naast de wisselspelers. Casper van Eijck over wat Feyenoord doet met zijn patiënten: “Als Feyenoord dan na bijna twintig jaar weer eens kampioen kan worden, doet dat zulke mensen heel veel. Sommige patiënten hebben letterlijk tegen me gezegd, dat ze rustig konden doodgaan als ze de titel nog zouden meemaken. En voor mij als arts is het prachtig om me dan maximaal in te spannen om die wens uit te laten komen.

Gerard Cox: “Liever naar Varkenoord”

Gerard Cox vertelt in Hand in Hand over zijn reis naar Milaan in 1970, zijn beste speler ooit in het rood-witte shirt en waarom hij liever naar Varkenoord gaat i.p.v. naar het stadion. Gerard heeft zelf ook ooit op de heilige grasmat gevoetbald. Zie hieronder een foto met onder andere Lee Towers en Eddy Pieters Graafland.

Nieuwe trainingscomplex: ‘Beneden het lichaam, boven de geest’

Bas van Noortwijk en Alain Kooiman hebben beiden een voetbalachtergrond. Bas als keeper in het betaald voetbal en nu als teammanager bij Feyenoord, Alain heeft de jeugdopleiding van Feyenoord doorlopen en heeft zelfs nog in het eerste gedebuteerd tegen FC Barcelona in Camp Nou. Beide voetbaldieren zijn nu intensief betrokken bij de realisatie van het nieuwe trainingscomplex van het eerste elftal van Feyenoord aan de Olympiaweg in Rotterdam-zuid. Aan Hand in Hand leggen ze uit wat daar allemaal bij komt kijken.

Meer lezen?

De nieuwste editie van Hand in Hand valt morgen en maandag op de mat bij leden. Het magazine is voor €4,99 verkrijgbaar bij de betere boekhandels en in de webshop van De Feijenoorder. Klik hier om naar de webshop te gaan.

Wil je voortaan ook maandelijks Hand in Hand ontvangen? Word dan lid van De Feijenoorder. Je ontvangt tien keer per seizoen magazine Hand in Hand, ondersteunt de sfeeracties en helpt de vereniging bij het behartigen van de belangen van supporters. Lid worden kan door hier te klikken.