Skip to content

Herdenkingsdoek Reinier Kreijermaat

Afgelopen week overleed Reinier ‘Beertje’ Kreijermaat. Feijenoorder in hart en nieren. Jarenlang voetballer en trouw volger van alles wat met Feyenoord te maken had. Drie maal werd hij kampioen met Feyenoord en hij won de KNVB beker. Een groot speler die ons is ontvallen verdient een mooi, waardig afscheid. Dat begon gisteren bij de uitvaart en vandaag stonden we er gezamenlijk bij stil met een prachtig doek en een minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

De plannen van het sfeerteam voor deze wedstrijd werden na het overlijden van Beertje direct opgeschoven. In plaats daarvan werd er in luttele dagen weer extreem veel (liefde)werk verzet.

Binnen no time was er een ontwerp, doek en werden uit letterlijk alle hoeken en gaten ‘sfeerlampen’ gevonden.

Geen ideale omstandigheden om te werken, maar al snel was het raster uitgemeten.

Een aantal van de jongens had moeite de aan uit schakelaars te vinden.

Outline zetten en daarna uit de losse pols de contouren

De eerste kleur aanbrengen en door.

Moet dat nou Jeroen?

Schaduw aanbrengen. Details versterken. Contrast toevoegen en dan het eindresultaat.

Onze dank en waardering gaat uit naar alle vrijwilligers. Maar zonder kunstenaar Jeroen (ja die Jeroen waar Willem van Hanegem het over had) was dit kunstwerk en eerbetoon aan Reinier Kreijermaat er niet gekomen. Dank en respect voor het harde werk!