Skip to content

Voorbeschouwing Feyenoord–ADO den Haag

Tekst Rody, Foto: De Feijenoorder

Mijn gebeden zijn gehoord: Robin van Persie is terug. In de 10 minuten die hij afgelopen woensdag mee mocht doen, zag je het al. Robin is een klasbak, Daar gaan we nog veel plezier aan beleven. Rustig “optrainen”naar 90 minuten. Daartegenover staat het waarschijnlijke vertrek van Nicolai Jorgensen.

Onze topscorer en eveneens klasbak lijkt zich op te maken voor een transfer naar Newcastle United. Mooie club hoor, maar toch degradatie voetbal in de Premier League. Als een club 25 miljoen euro wil betalen, is Feyenoord niet in de positie om dat te weigeren. En nu het lijkt alsof de competitie als een nachtkaars uitgaat, is de timing niet heel verkeerd. Al zou het wel erg lekker zijn als hij nog mee kan doen in de bekerwedstrijd tegen PSV. Dylan Vente komt eraan, maar is wat mij betreft nog niet ver genoeg in zijn ontwikkeling.

Waar de Kuip de afgelopen jaren een onneembare vesting was, zijn we dit seizoen gewoon ondermaats in eigen huis. Tegenstanders parkeren de bus en wij moeten er doorheen zien te voetballen. Als we dan eindelijk kansen creëren, hebben we niet de scherpte voor het doel. Het is elke thuiswedstrijd hetzelfde liedje. Laten we hopen dat het vandaag beter gaat, als ADO op bezoek komt.

De Hagenezen doen het uitstekend in de competitie en staan op dit moment op de achtste plaats. Trainer Alfons Groenendijk heeft het goed voor elkaar. Een speler om in de gaten te houden is El Khayati. Lekker technisch en een goed inzicht, echt zo’n kunstgrassspeler die je bij PEC Zwolle verwacht. Duimen dat hij het morgen, op de mooiste grasmat van Nederland, niet op zijn heupen krijgt..

Fijne wedstrijd!