Skip to content

Voorbeschouwing Feyenoord–PSV

Tekst: Rody

De clichés mogen weer uit de kast! De meest genoemde dooddoener tot nu toe: “Wedstrijd van het jaar”. Oké, ik geef toe. Dit is wel een héle belangrijke pot. In de competitie staan we een straatlengte achter. Deze ronde doorkomen, een beetje mazzel met de loting en we staan in de bekerfinale.

Om daar te komen moeten we het “schijtbakkenvoetbal” van PSV zien te verslaan. Zelf vind ik dat PSV een erg matig elftal heeft met uitblinkers van Ginkel en Lozano. Lekker achterover leunen en wachten op dat ene momentje. We probeerden het zelf óók tegen Ajax, maar de kopbal van Berghuis ging er niet in. En dan lijkt het alsof de hele tactiek is mislukt. Bij PSV vallen die ballen dit seizoen nét wel goed. Ik moet terugdenken aan de wedstrijd van vorig jaar tussen beide club. De eerste 15 minuten walste we over de Eindhovenaren heen. Ik zou dat Feyenoord weer willen zien. Vanaf minuut één gas erop. Publiek erachter en we kunnen bijna niet verliezen.

In die tijd was de opstelling duidelijk, tegenwoordig hebben we al 12(!) wedstrijden achter elkaar met een andere opstelling gespeeld. Wat wil Gio nou eigenlijk? Vooral achterin blijft het stuivertje wisselen. Linksachterin heeft jeugdspeler Malacia zijn kans gehad én die met beide handen gegrepen. Renato Tapia speelde prima wedstrijden, maar het blijft af en toe een clown. Denk aan het doelpunt van Kerk en de (gelukkig) afgekeurde goal van Henk Veerman. Tegen de kopsterke Luuk de Jong zou het mij niet verbazen als Eric Botteghin boven Renato Tapia wordt verkozen. Sven van Beek lijkt een zekerheidje. Op de rechterflank zijn St Juste en Nieuwkoop twijfelgevallen (blessures).

Linksvoorin zal Sam Larsson toch wel eens een topwedstrijd mogen spelen? Boetius krijgt elke keer de kans, maar Jean-Paul is de vorm van de eerste paar wedstrijden he-le-maal kwijt. Durft Gio het aan om Robin van Persie in te brengen? Tegen ADO den Haag moest ‘ie wel heel erg lang warmlopen. We zullen een stuk beter moeten zijn dan de laatst gespeelde potjes. Of kunnen we met de lampjes een deal’tje sluiten? Jullie de competitie, wij de beker?

Fijne wedstrijd!