Skip to content

Hand in Hand, februari 2018: interviews met Jørgensen en St. Juste

Hand in Hand nummer 6 editie februari wordt vrijdag bezorgd bij leden van De Feijenoorder. In deze editie interviews met spits Jørgensen en verdediger St. Juste. Verder onder andere een fotoverslag uit Marbella, de uitwedstrijd in Utrecht, een eeuw reclame en sponsoring, een interview met sportfotograaf Hans Heus en een in memoriam (interview uit december 2005 met Reinier “Beertje” Kreijermaat). Op de cover niemand minder dan Robin van Persie!

Nicolai Jörgensen: ‘Ik hoop iets van RVP’s magie te leren’

Hand in Hand kreeg de kans om Feyenoord-topspits Nicolai Jörgensen te spreken. Een interview over zijn ontwikkeling, het naderende WK voetbal waarop hij met Denemarken gaat spelen, over zijn huidige tijd bij Feyenoord én over de vraag waar zijn toekomst ligt en wanneer die verandert.

De redacteur van Hand in Hand vroeg ook naar de afgeketste transfer naar Newcastle United: “Ik ben hartstikke gelukkig bij Feyenoord, waar ik mij zeker nog verder kan ontwikkelen. Ik ben niet teleurgesteld. Dat is de voetballerij, maar het belangrijkste is dat nu duidelijk is dat ik hier blijf. Prachtig om te zien hoe de supporters altijd achter mij blijven staan. Het voelt als mijn tweede huis. Als een transfer er in de toekomst van komt, dan zal dat het juiste moment zijn. Tot die tijd zal ik alles geven
wat ik heb voor deze club, elke wedstrijd weer.”

Jeremiah St. Juste: “‘De Kuip ontplofte helemaal. Dat was mooi om te zien en te voelen.’”

Hand in Hand interviewde Jeremiah St. Juste. Uiteraard ook over de Champions League wedstrijd Feyenoord-Napoli.

Toen jij in blessuretijd de winnende treffer binnenkopte, wat gebeurde er toen met je?
“Ja, dat was een totale ontlading! Je denkt er niet bij na wat je dan allemaal doet, dat gaat gewoon automatisch. De Kuip ontplofte helemaal. Dat was mooi om te zien en te voelen. Die goal tegen Napoli is mijn hoogtepunt tot nu toe bij Feyenoord. Mijn debuut, thuis tegen FC Twente, was ook mooi. Ik mocht een paar minuten invallen. Het is natuurlijk geweldig om in De Kuip je debuut te maken en eindelijk voor deze mooie club te kunnen spelen.”

Een eeuw reclame en sponsoring

In Hand in Hand een artikel over reclame en sponsoring door de jaren heen. Redacteur Rolph Heesakker dook in deze bijzondere manier van reclame en sponsoring en kwam onder meer een reclame met József Kiprich tegen.

Witgoedboer Gerard de Lange heeft niks met sport, maar des de meer met naamsbekendheid. Alle spelers die de Europacup winnen krijgen een wasmachine, maar dan moet er wel even op de foto gegaan worden. Foto: Piet Bouts archief

Meer lezen?

De nieuwste editie van Hand in Hand valt morgen op de mat bij leden. Het magazine is voor €4,99 verkrijgbaar bij de betere boekhandels en in de webshop van De Feijenoorder. Klik hier om naar de webshop te gaan.

Wil je voortaan ook maandelijks Hand in Hand ontvangen? Word dan lid van De Feijenoorder. Je ontvangt tien keer per seizoen magazine Hand in Hand, ondersteunt de sfeeracties en helpt de vereniging bij het behartigen van de belangen van supporters. Lid worden kan door hier te klikken.