Skip to content

Koud en Guur

Tekst: Sam, Foto’s: Willem Fakkel-De Feijenoorder

Een koude gure zondag in februari. Het was weer tijd voor een topper, nouja Feyenoord staat veel te laag op de ranglijst om te spreken van een topper. Met de stemming zat het direct goed doordat FC Den Haag vandaag gelijk speelde. De klok sloeg half drie en de spelers kwamen het veld op. De supporters brachten een eer uit aan het mooiste voetbalstadion: De Kuip. Red de Kuip werd gescandeerd en tientallen spandoeken werden op De Noordzijde onthuld.
We waren klaar voor de wedstrijd. Helaas waren de Feyenoordspelers er nog niet klaar voor. Slechts een klein maandje geleden werd PSV nog omvergeblazen en ditmaal kon Feyenoord geen vuist maken. In de eerste helft konden de Eindhovenaren doen en laten wat ze wilden. Na een paar kleine kansjes, mocht Arias simpel binnen koppen. Vervolgens was Feyenoord machteloos en werd het wachten op de 0-2. En na ruim een half uur spelen kwam die ook. Bergwijn kon zomaar doorlopen en schoof de bal langs Jones. Botteghin voorkwam kon ternauwernood de 0-3. Helemaal niets hadden we in te brengen, pijnlijk.

Jean-Paul kwam na de rust in het veld voor Berghuis, als dat maar geen ernstige blessure is. Zonder hoge verwachtingen begonnen we aan de tweede helft. De eerste paar minuten van de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Maar in de 52e minuut veroverde Malacia de bal en wist Jean-Paul te bereiken, die wist op zijn beurt Vilhena te bereiken die de 1-2 maakte. Ineens leefde De Kuip weer en stroomde er energie van de tribune naar het veld. Feyenoord knokte er weer voor en ging de strijd aan. Helaas duurde dit maar vijf minuten of PSV had alweer orde op zaken gesteld. Het laatste half uur werd uitgezeten. In blessuretijd kwam Jørgensen nog tot scoren, dit gebeurde echter in buitenspelpositie, dus werd deze goal afgekeurd.
Voor de derde maal op een rij speelt Feyenoord komende woensdag een thuiswedstrijd, Ditmaal voor de beker. Om het seizoen nog enigszins te redden zal er gewonnen moeten worden van Willem II. Op papier een zekerheidje!