Skip to content

Verslag Klaverjastoernooi De Feijenoorder

Op 2 februari jl. vond de eerste editie plaats van het klaverjastoernooi georganiseerd door De Feijenoorder.

Via een email en bericht op de site werd ik geattendeerd op weer een leuke activiteit van onze supportersvereniging. Via voorinschrijving heb ik mij ruim van te voren aangemeld en vol verwachting keek ik uit naar 2 februari. Als fanatiek (maar zonder het bekende mes op tafel) klaverjasser had ik enorm zin in deze avond. Het is weer eens wat anders dan thuis voor de tv een beetje lachen om Rene/Renate van der Gijp en consorten tijdens Voetbal Inside. Ook is zo’n klaverjasavond de ideale manier om in contact te komen met andere supporters. Wat is er mooier dan gezellig kaarten en een beetje ouwehoeren over hetgeen wat ons bindt: de liefde voor onze club.

De avond werd gehouden in de altijd gezellige kantine van SC Feyenoord. Er hing een gezellige, gemoedelijke sfeer, mede ook dankzij de mensen achter de bar. Na een korte uitleg werden de deelnemers verdeeld over de tafels en konden we beginnen. Er werd gespeeld over 3×16 potjes. Na elke 16 potjes werd er door loting gewisseld van tafel. Hierdoor speelde je steeds met andere mensen, naar mijn mening een goed systeem. Je leert veel mensen kennen en iedereen heeft gelijke kan om de meeste punten te scoren.

Ondanks dat de kaarten mij niet goed gezind waren en de opkomst wat tegenviel, was het wat mij betreft een meer dan geslaagde avond. De deelnemers waren van mening dat het zeker voor herhaling vatbaar is. Ik hoop dan ook het een begin is van mooie traditie. Ik roep alle supporters die van een gezellig potje kaarten houden met medesupporters op om de volgende keer ook mee te doen. Het maakt niet uit of je een beginnende of gevorderde kaarter bent. Zoals ook op 2 februari is gebleken: iedereen is welkom. Je wordt echt niet over tafel getrokken als je een foutje maakt.

Hieronder de top 3. Peter Hofman van harte gefeliciteerd.

1-Peter Hofman          5456
2-Leo Verbeek            5377
3-Peter Breedijk         5199

Voor wie mijn naam zoekt in dit lijstje………ik werd 1 na laatste met 3670 punten maar het plezier was er niet minder om. Voor de organisatoren van deze avond: Dank jullie wel voor jullie inzet en graag tot de volgende keer.

Rotterdam, 26 februari 2018

Leo van den End