Skip to content

In gesprek met Willem van Hanegem

Bron: Rijnmond.nl, Foto’s: feyenoordinbeeld.nl i.o.v. De Feijenoorder

Willem van Hanegem stond maandag eenmalig in het Oude Luxor met de theatervoorstelling Buitenkant Links. De show werd gepresenteerd door Bart Nolles. Behalve Van Hanegem en de auteur van het boek, Frans van den Nieuwenhof, kwamen ook Nico Dijkshoorn, Michel van Egmond en Mikos Gouka langs.

De voorstelling in het uitverkochte theater hoort bij de presentatie van zijn nieuwe boek dat ook Buitenkant Links heet. Klik hier om het boek te kopen. In de show vertelde hij onder andere dat hij verwacht had dat Feyenoord dit jaar mee zou doen om de titel. “Gezien de aankopen had ik verwacht dat ze dit jaar zeker zouden meedoen. En ook nog makkelijker en beter zouden voetballen. Het is verre van dat en dat doet pijn.”
Van Hanegem legt daarna uit waarom hij zo kritisch is op Feyenoord. “Mensen zeggen: ‘Je zit altijd te mopperen’. Nee, je geeft erom. En als je ergens om geeft en het gaat niet goed, doet het zeer.
En dan denk je, waarom hou ik eigenlijk zoveel van die club? Dat komt eigenlijk door de supporters. Want met het bestuur had ik altijd ruzie. Maar ik had nooit ruzie met de mensen die zich drie slagen in de rondte werkten, om mij te betalen en om naar mij te kijken. Die houden zo idolaat van de club, dat je er automatisch in wordt gezogen.”

Bekijk hier de compilatie van in gesprek met Willem van Hanegem, datum maandag 19 maart 2018.

Winactie

Wil je kans maken op het boek Buitenkant Links? In samenwerking met Overamstel uitgevers verloot De Feijenoorder een aantal exemplaren van het nieuwe boek van Willem van Hanegem. Je maakt kans door een e-mail te sturen naar [email protected] met je naam en adres. De winnaars krijgen voor 31 maart 2018 een bericht. Het boek is tevens te koop. Klik hier om Buitenkant Links te bestellen!