Skip to content

De Kuip 81 jaar!

Stadion Feijenoord, is vandaag 81 jaar oud. Vorig jaar bij de tachtigste verjaardag werd er een boarding onthuld bij het stadion met daarop de tekst ‘Stadion Feijenoord De Kuip sinds 1937’. De 68 meter lange tekst is gemaakt door De Feijenoorder.

Stadion Feijenoord De Kuip sinds 1937
Stadion Feijenoord De Kuip sinds 1937

Exact 81 jaar geleden, op 27 maart 1937, werd het stadion dat in de volksmond al snel De Kuip werd genoemd, geopend met een wedstrijd tussen Feyenoord en Beerschot.

Stadion Feijenoord werd geopend als stadion voor de thuiswedstrijden van Feyenoord, maar manifesteerde zich in de acht decennia die volgden ook als een plek waar niet alleen de sterren van Feyenoord straalden. In tachtig jaar werden er onder andere heroïsche Europacup- en bekerfinales, onvergetelijke interlands en de eindstrijd van het Europees Kampioenschap 2000 gespeeld. Ook traden muziekiconen als The Rolling Stones, Michael Jackson of Madonna ooit op in het stadion. Vele Feijenoorders hebben in De Kuip vriendschappen opgedaan en er onvergetelijke momenten beleefd!

Verbouwing Stadion Feijenoord in 1975. Foto Piet Bouts De Feijenoorder

In de successen die Feyenoord vierde, speelde de sfeer in De Kuip niet zelden een beslissende rol. Geen ander stadion in Nederland kan zo kolken en schudden op de grondvesten als De Kuip. Door vele spelers (zowel van Feyenoord als die van de tegenstander) en andere voetballiefhebbers, in binnen- als buitenland, wordt de sfeer in het stadion dan ook geroemd.

Op naar nog meer mooie successen in De Kuip!

Wil je De Kuip in je woonkamer? Bestel hier het Glazen Kuipje!

2016 De Kuip en Varkenoord, opleiding Feyenoord

wedstrijd dag, vorst