Skip to content

De bal ging gemakkelijk rond

Tekst: Sam, Foto’s: Edwin Verheul-De Feijenoorder

Leuk hoor Pasen, met de familie aan tafel, de standaardverhalen die weer worden verteld en dan met zijn alle heel hard en overdreven lachen. Gelukkig biedt Feyenoord, net als met de kerst, een alternatief. In De Kuip werd namelijk gevoetbald. Stadsgenoot Excelsior was de tegenstander, de club uit Kralingen draait een goed seizoen, echter was daar niets van te zien tegen Feyenoord.

Onze Deense spits en Robin van Persie waren beide niet fit. Hierdoor kreeg jong talent Dylan Vente de kans. Op de tribune was dit echter nauwelijks een gespreksonderwerp. Het ging voornamelijk over wie er was ingeloot voor de bekerfinale. Op het vak achter het doel hebben weinig mensen geluk aan hun zijde gehad. Slechts een enkeling is ingeloot. Inmiddels was het kwart voor vijf en ging de wedstrijd van start. De bal gaat gemakkelijk van voet tot voet, na een goede actie van Vente, kan Toornstra richting het zestienmetergebied lopen, die speelt de bal naar de linkerkant, Vilhena maakt een overstapje en Jean Paul plaatst de bal in de verre hoek. Een prima aanval die direct wordt beloond. Zo kunnen we al vroeg juichen.
Feyenoord is vele malen beter dan Excelsior. De Rotterdammers van zuid zijn te bewegelijk voor Kralingers en na een half uur spelen komt dan ook de verdiende tweede treffer. Boetīus geeft een vroege voorzet en door een goede loopactie kan Toornstra de bal verlengen en scoren. Vorig jaar nog international, dit jaar een grote vormcrisis, maar hopelijk is dit het kantelpunt en knokt de altijd nuchtere Jens zich terug in de basiself. In het verdere verloop van de eerste helft maakt Excelsior veel foutjes, Feyenoord straft dit eenmaal af. Berghuis mag ver komen en geeft dan de bal af aan Vilhena en zo is het 3-0 met de rust, wat een weelde.

In de tweede helft verandert het spelbeeld niet. De kansen zijn voor Feyenoord. En na tien minuten in de tweede helft wordt de vierde goal gescoord. Vente trekt een gat voor Berghuis, die met zijn goede linkerbeen uithaalt en scoort. Dan is de wedstrijd wel gespeeld, het tempo neemt af en er komen minder kansen, Op een gegeven moment komt de wedstrijdbal in het publiek terecht. Hier wordt de grootste lol aan beleefd. Onder aanmoediging wordt de bal telkens de lucht ingegooid, van X tot S, tweede ring, vak Z en W tot de skybox van Dirk Kuyt. Helaas lukt het niet om de bal het stadion rond te laten gaan. Een kwartier voor tijd weet Excelsior dan toch te scoren, dit is echter in eigen doel. Zo wint Feyenoord 5-0 op eerste Paasdag.