Skip to content

Vier spelers moeten de basis zijn voor een nieuw Feyenoord

Tekst: Oscar Van Bekkum, Foto’s: Edwin Verheul-De Feijenoorder

Met een 2-3 overwinning sloot Feyenoord het seizoen af. De Rotterdammers boekte de afgelopen maand acht overwinningen op rij en daar kwam de bekerwinst op AZ ook nog bij. Deze ploeg heeft op basis van de laatste tijd laten zien wel degelijk nog iets van de kampioen in zich te hebben, maar niks is minder waar.

Spelers als Vilhena, Jørgensen, Van der Heijden en wellicht Berghuis en van Persie zullen de club verlaten. Is er reden voor paniek? Wel als de laatste twee vertrekken. Berghuis zie ik niet gauw gebeuren, maar in voetbal kan alles gebeuren. Zeggen ze. Maar als van Persie gisteren voor de laatste keer op het veld stond is dat voor volgend seizoen wel een gemis. De Rotterdammers begonnen met zijn aanwezigheid juist beter en beter te voetballen. Het is daarom te hopen dat hij er nog een jaartje aan vast knoopt.

Van Persie, ook in deze vorm, is nog een goede toevoeging voor de ervaren krachten die Feyenoord nog niet zullen verlaten. Hoop ik. Met spelers als Haps, Berghuis, El Ahmadi en dus Robin heeft Van Geel een goede basis van ervaren krachten waar een ander elftal omheen gebouwd moet worden. Zij moeten het hart vormen van het nieuwe Feyenoord waar de technisch directeur een nieuw en talentvol elftal omheen gaat bouwen. Dat is al een reuze stap om opnieuw mee te doen om de landstitel.