Skip to content

Start nieuwbouw Varkenoord

De bouw van de nieuwe trainings- en wedstrijdaccommodatie voor de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord is vandaag (dinsdag 14 augustus) feestelijk van start gegaan. Op de plek waar het moderne en multifunctionele complex moet komen, vond vandaag een symbolisch startsein plaats.
Het startsein – een druk op een knop door de managers van Sportclub Feyenoord (Peggy Calicher) en Feyenoord Academy (Raymond van Meenen), gevolgd door confetti en het oplaten van ballonnen door jeugdspelers van de Academy en Sportclub – was symbolisch, omdat er de afgelopen maanden al de nodige werkzaamheden werden verricht.
Zo werd de bouwgrond, waar voorheen het Clara-ziekenhuis stond, de afgelopen periode ‘bouwrijp’ gemaakt. Ook zijn de eerste palen de grond in geslagen, terwijl daarnaast de fundering al is gestort.

Trots
De kick-off symboliseerde tevens de start van een nieuwe bouwfase, waarin steeds zichtbaarder zal worden hoe de nieuwe accommodatie eruit komt te zien. Op de plek waar enkele maanden geleden het clubgebouw van RVV DHZ nog stond, toonden voorzitter van Sportclub Feyenoord Wim Voots en algemeen directeur van Feyenoord Jan de Jong hun trots over het nieuwe complex. Tegenover de honderden aanwezigen, waaronder veel leden en medewerkers van Sportclub Feyenoord en Feyenoord Academy, benadrukte De Jong het belang van het nieuwe complex voor het topsportklimaat van Feyenoord Academy.
‘Feyenoord leidt al jarenlang goede talenten op,’ aldus De Jong. ‘De jeugdopleiding is het kroonjuweel van Feyenoord en is voor ons ontzettend belangrijk. We willen dat vijftig procent van de eerste selectie bestaat uit zelfopgeleide spelers. Omdat we geloven in de kwaliteit van de Academy en omdat we er afhankelijk van zijn vanwege onze budgetten. Met die wetenschap moet je investeren in de lange termijn en in de ultieme randvoorwaarden om zo goed mogelijk te kunnen presteren. We zijn daarnaast heel erg blij met de samenwerking met Sportclub Feyenoord en we kijken er dan ook naar uit om op de nieuwe accommodatie – net als op het huidige Varkenoord – samen op te trekken.’

Die samenwerking werd ook nog eens benadrukt door Voots. ‘Al jaren zijn Sportclub Feyenoord en Feyenoord Academy gewend om op Varkenoord samen te werken. Het is mooi om te zien dat sinds het voortraject van de bouw deze samenwerking is geïntensiveerd, met straks als resultaat zowel Feyenoords jeugdopleiding als de amateurtak voor het eerst in de historie onder één dak.’

Impressie
Na de officiële handeling op het bouwterrein en een toost op een ‘behouden bouw’, werd onderstaande impressievideo vertoond van het nieuwe complex, gemaakt door de gemeente Rotterdam. De nieuwe accommodatie van de jeugdopleiding en de amateurtak gaat bestaan uit vijf velden (drie grasvelden, twee kunstgrasvelden) en een modern en multifunctioneel gebouw. Het complex wordt met ingang van het seizoen 2019-2020 officieel in gebruik genomen. Tot die tijd worden regelmatig updates over de bouw gegeven via de officiële kanalen van Feyenoord.

Bron: Feyenoord.nl, Foto’s: De Feijenoorder