Skip to content

Feyenoord-Excelsior: altijd lastig

Tekst: Rody

Onze club staat in vuur en vlam. In augustus liggen we er al uit in Europa, de eerste competitiewedstrijd verloren we van de Graafschap, supporters staan lijnrecht tegenover het bestuur, spelers willen vertrekken en laten we het over Feyenoord City maar even niet hebben… Het móet nu eerst gebeuren op het veld.

Gretigheid

Afgelopen donderdag werd er vrij behoorlijk gevoetbald. Maar als je zoveel kansen verprutst, verdien je het niet. Als Feyenoord zondagmiddag dezelfde gretigheid op de mat legt, verwacht ik in deze eerste thuiswedstrijd een simpele overwinning. Vorig seizoen liepen we in De Kuip nog over de Kralingers heen:

Verrassing

Excelsior dus, met een nieuwe trainer: Adrie Poldervaart. Hij komt van de amateurs (Barendrecht) en mag laten zien dat hij ook in de Eredivisie een sterk team kan smeden. Spits Mike van Duinen vertrok naar PEC Zwolle en hiervoor in de plaats kwam een IJslandse verrassing. Let op zijn naam. dit wordt een leuke voor stadionspeaker Peter Houtman: Elías Már Ómarsson!

Lastig

Dat Excelsior het ons lastig kan maken, weten we maar al te goed. In het seizoen 2014/2015 kwam Feyenoord in De Kuip zelfs op een 0-2 achterstand. Dankzij doelpunten van Colin Kazim-Richards, Jens Toornstra en Lex Immers kon die achterstand worden omgebogen tot een 3-2 overwinning.

Gaat Robin van Persie zijn jeugdliefde zondagmiddag pijn doen? We gaan het zien.

Hup Feyenoord!