Skip to content

Feyenoord knakt NAC

Tekst: Sam

De tweede dag in september is een zonnige. Een perfecte dag om een plaatsje in de zon te zoeken. Voor de vierde competitiewedstrijd komt NAC op bezoek. Vol goede moed komen de NAC-supporters vanuit Breda naar De Kuip. Zij zorgen voor een vol uitvak. Gelukkig komen zij uiteindelijk voor niets, want de punten blijven in Rotterdam.

Aanvalslust

De wedstrijd begint om kwart voor vijf, een latertje. Gelukkig is het heerlijk weer, op Varkenoord is het daardoor ook al vroeg gezellig en sfeervol. Als het dan eindelijk tijd is om naar het stadion te gaan, zit de stemming er goed in. De spelers hebben er ook zin in en zoeken direct de aanval. Feyenoord komt een paar keer goed door tot aan het zestienmetergebied en daar is het vervolgens nogal rommelig. De eerste echte kans van de wedstrijd komt in de twaalfde minuut, Berghuis schiet naast nadat hij wordt vrijgespeeld na een hakje van Van Persie. Elf minuten later zijn de rollen omgedraaid en is het wel raak. Robin van Persie tikt de bal binnen, het publiek springt op van vreugde. De aanvalslust van Feyenoord neemt na de 1-0 af en NAC kan in de wedstrijd. Tien minuten na de voorsprong is het alweer gelijk. Malacia reageert te laat en houdt zijn tegenstander die op volle snelheid is, vast: penalty. Onze penalty killer Justin Bijlow gaat naar de goede hoek, maar kan een doelpunt niet voorkomen.

Feyenoord-NAC, supporters
Foto: Willem Fakkel/De Feijenoorder

Grotere marge

We kunnen weer opnieuw beginnen. Berghuis probeert het nog in de eerste helft, maar schiet over. De rust, waarin de tegenvallende Larsson in de kleedkamer achterblijft, doet Feyenoord goed. In de eerste vijf minuten na rust is de ploeg dicht bij een treffer. Van Leer, de keeper van NAC, zweeft tweemaal knap naar de hoek en pareert de inzetten. Even later helpt de goalie ons. Van Persie ontsnapt aan buitenspel en kopt achterwaarts tegen de lat, vervolgens gaat de bal via Van Leer over de doellijn: 2-1.

Foto: Willem Fakkel/De Feijenoorder

Dit keer gaat Feyenoord op zoek naar een grotere marge. Die komt er, zowaar uit een corner. Van Persie is attent en tikt de bal van dichtbij binnen: 3-1. Er zal nog een Rotterdams doelpunt volgen. Vilhena kan op de keeper afgaan en faalt niet: 4-1.

Op slot

Helaas heeft Feyenoord dit seizoen nog niet de klasse om de boel achterin op slot te gooien. Ook NAC weet nog te scoren, en het is een oude bekende: Mitchell te Vrede die in zijn Feyenoord-periode geen potten kon breken, pakt zijn doelpuntje mee. Verder gebeurt er niet veel meer. De laatste wedstrijden beginnen we te scoren, maar krijgen we ook veel doelpunten tegen. Gelukkig zijn de tegenstanders nog niet bij machte om het ons echt moeilijk te maken. Na het interlandweekend is AZ de volgende tegenstander en zal Feyenoord beter spel op de mat moeten leggen. Het spel wordt mondjesmaat beter, dus daar houden we ons aan vast.