Skip to content

Nabeschouwing Feyenoord-Vitesse – met exclusieve foto’s

Tekst: Sam | Foto’s: Edwin Verheul

Vrije trap

Een tweede thuiswedstrijd op rij voor Feyenoord. Vorige week was het veel te vroeg, ditmaal is het weer veel te laat. Toch is De Kuip goed gevuld voor de wedstrijd tegen Vitesse. Gio verrast met de opstelling: Dylan Vente staat in de spits en Robin van Persie staat erachter.

Kansjes

De wedstrijd komt wat traag op gang. Feyenoord heeft meer balbezit en krijgt een paar kansjes die nauwelijks noemenswaardig zijn. Na een minuut of vijfentwintig krijgt Vitesse meer grip op de wedstrijd en meldt het zich op de helft van Feyenoord. Enkele minuten later komen we op achterstand. Vitesse krijgt de vrijheid om de bal voor te geven, het kopduel wordt verloren, de bal raakt de paal en Vitesse-aanvaller Bero reageert alerter dan de Rotterdamse verdediging en doelman Vermeer: 0-1. De eerste helft kan Feyenoord geen vuist meer maken.

Signaal

In de rust komt Larsson in de plaats van Toornstra. Gio geeft hiermee het signaal dat de ploeg aanvallender moet spelen. Als de spelers van Feyenoord het veld opkomen, pakken de supporters het signaal op en zij laten zich meteen horen. Dit slaat over op de spelers. Vitesse wordt opgejaagd, Feyenoord wint elk duel.

Eric Botteghin scoort de 1-1

Op wilskracht wordt er een corner verdiend. Uit de hoekschop van Berghuis kopt Botteghin raak: 1-1 en er is nog tijd genoeg om de wedstrijd te winnen. Feyenoord zet aan en zet Vitesse onder druk. Veel duels worden gewonnen, de Arnhemmers komen er nauwelijks nog uit. In de 54e minuut komt Feyenoord op een 2-1 voorsprong. Totdat de goal wordt afgekeurd. Na ingrijpen van de VAR blijkt Berghuis buitenspel te hebben gestaan. Balen, maar als Feyenoord zo blijft spelen, moeten ze wel winnen. Als er ruim een uur gespeeld is, krijgt Bruns de rode kaart. De drie punten lijken Feyenoord niet meer te kunnen ontgaan.

Robin van Persie: opnieuw matchwinnaar

Presenteerblaadje

De kansen zijn voor de Rotterdammers, Vitesse is in de tweede helft maar één keer gevaarlijk. De ingevallen Sam Larsson is aanwezig en valt positief op. Daarnaast is het genieten geblazen als Robin van Persie de bal beroert. Dylan Vente krijgt de bal op een presenteerblaadje als Robin de bal uit de lucht plukt met de hak. Met nog een kwartier te gaan, ligt Vitesse-spits Matavz aan de andere kant van het veld op de grond. Het lijkt erop dat hij veel pijn heeft. Hij gaat per brancard het veld af, onder applaus van de Feyenoord-supporters.

Snoeihard

Feyenoord blijft aandringen. Tegen het eind van de wedstrijd krijgt Berghuis de bal, hij trekt naar binnen en wordt neergehaald. De hand van Robin van Persie gaat omhoog: deze bal is voor hem. Hij legt de bal neer, meet zijn passen uit, neemt zijn aanloop, iedereen houdt zijn adem in. Van Persie zet zijn linkervoet tegen de bal… GOAL! Robin jaagt de bal snoeihard in de verre hoek. Twee minuten later, als we al in blessuretijd zitten, gaat Robin fel in duel. Ver op de helft van de tegenstander maakt hij een overtreding. De scheidsrechter trekt de rode kaart. Bij Vitesse gaat Doekhi er nog met rood af en dan is het afgelopen. Door een fantastische vrije trap van Van Persie wint Feyenoord.