Skip to content

Feyenoord-PEC Zwolle: voorbeschouwing

Tekst: Rody

In de week waarin een Rotterdamse wethouder en een Feyenoord-directeur over elkaar heen vallen, moet er ook nog gewoon gevoetbald worden. Dat lijkt soms wel eens te worden vergeten, maar wat op het veld gebeurt, is voor Feyenoord toch écht van belang.

Positiespel

Tijdens de interlandperiode schijnt er door Feyenoord getraind te zijn op het positiespel. Dat is hard nodig ook, want wat was het matig in Tilburg… Elke ploeg die een beetje druk kan zetten, kan het ons lastig maken. Nu schat ik PEC Zwolle kwalitatief wat lager in dan Willem II, dus ik heb wel vertrouwen in een goed resultaat.

PEC Zwolle

In oktober vorig jaar bleven we thuis tegen de Zwollenaren steken op 0-0. De ploeg verkeert in een uitstekende vorm en behaalde 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden. Met Justin Bijlow terug in het doel moeten we ons doel schoon zien te houden. Nicolai Jørgensen is nog niet helemaal de oude en moet na zijn blessure vooral wedstrijdritme opdoen.

Voorlopig moeten we het daardoor toch vooral hebben van de bevliegingen van Robin van Persie. Laten we daar dan maar van genieten zo lang het nog kan.

Hup Feyenoord!