Skip to content

Ze schijnen daar als bakens in de verte

Tekst: Sam l Foto’s: De Feijenoorder

VVV Venlo was de tegenstander. De Limburgse ploeg presteert dit seizoen verrassend goed. Vorig jaar wisten ze een puntje mee te snoepen in De Kuip. De Rotterdammers zijn dus gewaarschuwd. Eenmaal op het vak aangekomen bleken de stoeltjes erg vies te zijn.

De supporters hadden opgeroepen om rondom en tijdens de wedstrijd een Feijenoord icoon te steunen. Het icoon in kwestie was De Kuip, de tempel aan de Maas. Op het moment dat de spelers het betraden kwamen tientallen spandoeken tevoorschijn. De supporters toonden aan dat zij liefde voor De Kuip hebben. Het stadion dat gebouwd is voor voetbalwedstrijden en ook voetbal ademt. Om kwart voor vijf gaat dan eindelijk de wedstrijd van start. Dit is echter van korte duur. Want de lichtmasten vergaten daar in de verte te schijnen. Protesteert De Kuip mee tegen een nieuw stadion? Is dit een truc van directie om aan te tonen dat De Kuip te oud zou zijn? Allerlei complottheorieën kwamen bovendrijven. Daarbij werd er wel vrolijk gezwaaid met de flitsfunctie van de telefoon. Het Feyenoordlied klonk volop. Om de tien minuten kwam men melden dat ze heel hard aan werk waren om het probleem op te lossen. Echter werd de oorzaak niet gevonden en mochten we allemaal weer naar huis. Ondanks dat de wedstrijd van zeer korte duur was, was die wel heel sfeervol.