Skip to content

Van het bestuur – november 2018

De Feijenoorder is meer dan alleen het magazine Hand in Hand. Wij steken veel tijd in het behartigen van de belangen van Feyenoord-supporters in het algemeen en onze leden in het bijzonder. Hiervoor voeren wij gesprekken met uiteenlopende partijen. Hieronder lees je waar wij ons de afgelopen maanden mee bezighielden.

Feyenoord City

Op 8 oktober jl. heeft bestuurslid Remco Ravenhorst deelgenomen aan de participatiebijeenkomst van Feyenoord City. Het bestuur van De Feijenoorder streeft ernaar bij elke bijeenkomst aanwezig te zijn. De avonden worden bezocht door voor- en tegenstanders van nieuwbouw en geven een beeld van wat er leeft onder supporters. Aansluitend op een van de avonden is gesproken met Carl Berg om duidelijkheid te krijgen over de beantwoording van vragen die De Feijenoorder heeft gesteld over het spelersbudget en de business case. Antwoorden op deze vragen hebben wij nog niet ontvangen.

Feyenoord heeft nu ook in de media kenbaar gemaakt dat zij meer zekerheid wil over het spelersbudget. Zo heeft de club bij monde van Jan de Jong gezegd dat een bedrag van €25 miljoen gegarandeerd moet zijn. Wij steunen de club hierin en hebben via Twitter aangegeven dat als de situatie niet verandert en de club geen overtuigend en transparant zicht heeft op een hoog spelersbudget, wij geen toekomst zien voor het stadionplan van Feyenoord City.

De Feijenoorder verkozen tot Echt Rotterdams Erfgoed

De Feijenoorder Echt Rotterdams Erfgoed

Onlangs heeft Museum Rotterdam het sfeerteam van De Feijenoorder verkozen tot Echt Rotterdams Erfgoed. Hiermee behoort supportersvereniging De Feijenoorder tot een collectie opvallende objecten en verhalen in de stad van nu. De Feijenoorder was op 28 september aanwezig bij de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek Echt Rotterdams Erfgoed aan burgemeester Aboutaleb.

Supportersraad

Periodiek overleg met club – Op 24 september is de Supportersraad van De Feijenoorder bijeengeweest voor periodiek overleg met de club. Een uitgebreid verslag vind je onder ‘Supporterszaken’ en ‘Supportersraad van De Feijenoorder’.
Laatste training voor de klassieker – Op 4 oktober heeft een extra overleg met de club plaatsgevonden om van gedachten te wisselen over de laatste training voor de klassieker (Ajax-Feyenoord, zondag 28 oktober 2018). De Feijenoorder heeft zich uitgesproken tegen een besloten training. Wij zijn van mening dat deze training toegankelijk moet zijn voor supporters en nemen de uitnodiging van Feyenoord om mee te denken over een invulling hiervan graag aan.
Nieuwe raadsleden – Op 3 oktober heeft een afvaardiging van de Supportersraad kennisgemaakt met kandidaten die hebben gereageerd op onze oproep om de vrijgekomen plaatsen in de raad in te vullen. In groepen is gediscussieerd over onderwerpen die ook worden besproken tussen club en Supportersraad. Binnenkort maakt de Supportersraad bekend welke supporters de raad gaan versterken.

Kampioensring Marko Vejinović

Marko Vejinovic met Remco Ravenhorst

Na het kampioenschap in mei 2017 heeft De Feijenoorder een speciale kampioensring laten maken. Alle spelers in de kampioensselectie ontvingen een speciale uitvoering van de ring, ingelegd met diamanten en gegraveerd met hun rugnummer. Op zaterdag 29 september nam de laatste speler van de kampioensselectie de kampioensring in ontvangst: Marko Vejinović, tegenwoordig onder contract bij AZ. Marko toonde zich blij met deze attentie en bedankt de Feyenoord-supporters voor dit gebaar.

Zomerborrel Dirk Kuyt Foundation

Op 19 september bezocht een afvaardiging van De Feijenoorder de zomerborrel van de Dirk Kuyt Foundation. De Feijenoorder is corporate partner van de Dirk Kuyt Foundation. Onze vereniging helpt de foundation fondsen en vrijwilligers te werven. De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt en organiseert sportevenementen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Algemene Ledenvergadering

Op maandag 26 november a.s. heet het bestuur van De Feijenoorder leden van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering (ALV). Voorzitter Wim van Merkensteijn heeft kenbaar gemaakt na drie jaar voorzitterschap af te treden. De vereniging is nog op zoek naar een nieuwe voorzitter. Heb jij interesse of ken jij een geschikte kandidaat? Stuur dan een e-mail met motivatie en cv naar [email protected].
Datum: maandag 26 november 2018
Tijd: inloop vanaf 19.08 uur, aanvang vergadering om 19.30 uur
Locatie: vergaderruimte Sportclub Feyenoord, Olympiaweg 74-76, 3078 HT Rotterdam Agenda plus vergaderstukken worden voor de vergadering gepubliceerd op defeijenoorder.nl.

Verveel je niet!

In november en december hoef je je geen moment te vervelen. We hopen we je te zien bij: • Algemene Ledenvergadering, 26 november
• Professor Feyenoord Quiz, 30 november
• Sinterklaasfeest, 18 november
• FIFA-toernooi + Happy Hour voor leden, 11 november
• Feestbus van Groningen naar de Kuip vice versa, 25 november
• Feestbus van Overijssel naar De Kuip vice versa, 16 december