Skip to content

Feyenoord-PSV: de beuk erin!

Tekst: Sam | Foto’s: Edwin Verheul/De Feijenoorder

Eindelijk weer een topper. PSV komt op bezoek, een ploeg die niet op halve kracht opzij gezet kan worden. Tot nu toe hebben ze in de competitie alles gewonnen, maar nu komen ze naar De Kuip. De wedstrijd leeft, iedereen heeft er zin in. Als de opstelling bekend is, blijkt dat Van Bronckhorst gewoon met drie aanvallers speelt en PSV wil aanpakken. Dat is altijd een goed voorteken.

De Kuip kolkt

De Kuip kolkt
Een prachtig effect: De Kuip kolkt

Om kwart over twee galmen stevig beukende deunen door het stadion. De stemming komt er nog meer in. Als het dan even voor half drie is en de spelers het veld betreden, worden meerdere fakkels en rookpotten ontstoken. Een prachtig effect: De Kuip kolkt. De heerlijke geur van vuurwerk gaat door het stadion, het legioen schreeuwt de kelen schor. De spelers weten wat ze te doen staat: winnen! Vanaf minuut één zet Feyenoord de toon. De beuk gaat erin, er wordt geknokt voor elke bal. PSV wordt flink onder druk gezet, het spel speelt zich af op de Eindhovense helft. Als een kwartier gespeeld is, is er eerst een fel duel tussen Van Beek en Bergwijn en vervolgens tussen Berghuis en Bergwijn. Laatstgenoemde kan het allemaal niet hebben en vindt het niet eerlijk. Wie is hij dan? Wij zijn Feyenoord!

Flinke beuk

Nicolai Jørgensen
Nicolai Jørgensen scoort: 1-0!

De felheid waarmee Feyenoord speelt, resulteert in kansen. Die worden niet benut, waardoor PSV beter in de wedstrijd dreigt te komen. Daar steekt Van Beek een stokje voor en hij geeft De Jong een flinke beuk. Die blijft nog een kwartiertje liggen en wordt door het legioen met een sarcastisch ‘Ahhhhhhhh’ op de hak genomen. Enkele minuten later verovert Feyenoord de bal op eigen helft. De omschakeling is snel, Berghuis geeft op vijandelijke helft een pass op de sprintende Jørgensen. Op de rand van het zestienmetergebied schiet hij snoeihard richting de korte hoek. De bal is loepzuiver en slaat buiten bereik van Zoet via binnenkant paal binnen: 1-0! Complete chaos, iedereen springt en valt over elkaar heen, pure vreugde!

Nóg gekker

Sam Larsson
Sam Larsson brengt Feyenoord op 2-0

Feyenoord gaat door en blijft aanvallen en strijden. Op de helft van PSV wordt de bal veroverd door St. Juste, Larsson neemt over en schiet… Ook dit schot is Zoet te machtig: 2-0! De Kuip ontploft opnieuw. Nog niet bijgekomen van de eerste goal is iedereen nu nóg gekker van vreugde. In de eerste helft krijgt Jørgensen nog een kans, maar hij mikt te hoog. In de eerste helft lijkt alles mee te zitten, maar een paar minuten voor de rust valt onze Deense spits uit met een blessure. Een groot gemis, want hij speelde een berenwedstrijd. De sfeer is er niet minder om. In de rust is de Legioenzaal goed gevuld en gezellig.

Waanzinnige actie

Dylan Vente
Dylan Vente

In de rust geeft Giovanni zijn spelers opdracht door te gaan waarmee zij de eerste helft bezig waren. De eerste tien minuten na rust zijn voor Feyenoord. Daarna krijgt PSV beetje bij beetje de overhand. De Rotterdammers blijven zich het snot voor de ogen werken. Helaas moeten we na een kwartier in de tweede helft afscheid nemen van Jordy Clasie, onze aanvoerder kan niet meer verder. Dat is de tweede wissel wegens een blessure. Feyenoord lijkt weer meer in de wedstrijd te komen met een kans voor Jens Toornstra en een waanzinnige actie van Dylan Vente die Swaab te kijk zet.

Afgetroefd

Feyenoord-PSV: 2-1Toch is het PSV dat de betere ploeg is en in de 72e minuut komt de 2-1 op het scorebord. Een minuut later krijgt doelpuntenmaker Bergwijn opnieuw een enorme kans, maar Bijlow pareert goed. Plots belandt er een tweede bal in het veld. Het spel wordt stilgelegd en de kans is voorbij. De spelers van PSV zijn woest op alles en iedereen, maar vergeten bij zichzelf te rade te gaan dat ze vanmiddag op felheid worden afgetroefd. PSV heeft in het laatste kwartier wel de bal, maar tot echt grote kansen komt het niet meer. Feyenoord is kwalitatief dan misschien minder, maar wij spelen wel in De Kuip, hier kolkt het, hier zingt het legioen met duizenden kelen. Wij zijn Feyenoord!