Skip to content

Geniet nog even na van Feyenoord-VVV (4-1)

Tekst: Sam | Foto’s Edwin Verheul/De Feijenoorder

Goede lijn doorzetten

Na de zinderende pot voetbal tegen PSV, afgelopen zondag, stond donderdagavond het inhaalduel tegen VVV-Venlo op het programma. Nu de goede lijn van het weekend doorzetten en stapje voor stapje het gat proberen te dichten! Hiervoor ishet belangrijk om van de ‘kleintjes’ te blijven winnen. Nicolai Jørgensen zal dit jaar niet meer in actie komen, maar als de een wegvalt, staat de ander op. Robin van Persie was fit genoeg om te starten en stond daardoor in de basis.

Druk op de ketel

Starend in de lichtmasten die nu weer prima hun werk deden, was te zien dat er sprake was van lichte regen. Die zachtjes aan overging in een hoosbui. Een nat veld, met veel duels, lekker doorglijden. Kortom bikkelen, daar houden we van in Rotterdam. Om 20.00 uur ging de wedstrijd van start. Het strijdplan van de Limburgers was erop gericht om de linies kort op elkaar te houden en via een tegenstoot gevaarlijk te worden. Feyenoord mocht de bal hebben en het spel maken. Feyenoord wilde dat ook en de bal ging gemakkelijk van voet tot voet. De Rotterdammers hielden volop druk op de ketel, zonder tot echte kansen te komen. Door de druk kwam VVV er nauwelijks aan te pas. Ons middenveld en de verdediging veroverden de bal snel.

Tonny Vilhena na de 1-0

Als er een minuut of twintig gespeeld zijn, heeft Feyenoord ondanks het goede spel nog geen uitgespeelde kans gecreëerd. De buitenspelers Berghuis en Larsson besluiten het van afstand te proberen. Beiden treffen geen doel. Als bijna een half uur gespeeld is, maakt Tonny Vilhena een loopactie in de diepte. Clasie ziet hem vertrekken en verstuurt een pass, die wordt verlengd door een verdediger van VVV waardoor Vilhena de bal in een moeilijke hoek ontvangt. Toch zet hij zijn linkerbeen tegen de bal en hard ook. De Limburgse keeper ziet de bal snoeihard door zijn benen gaan en zo brengt Vilhena Feyenoord op 1-0! De Kuip mag voor het eerst juichen vandaag.

De ‘sleep’ van Sven van Beek

Tegen FC Groningen was ook sprake van een sterk begin. Het spel viel toen na de goal ver terug. Vandaag laten de spelers zien dat dit een incident was. Direct zoekt Feyenoord de tegenstander weer op. Die heeft moeite en maakt een overtreding. Berghuis krult de bal over de muur, de keeper kan er nog net bij en verwerkt de bal tot hoekschop. Deze corner gaat richting de eerste paal, een speler van VVV wint hier nog het duel. Maar de bal valt voor de voeten van Robin van Persie, die de bal met zijn rechterbeen in de vrije hoek schiet. Zo is het kort na de 1-0 ook 2-0.

Sven van Beek

Feyenoord blijft lekker voetballen. De verdedigers zijn vaak ver op de helft van de tegenstander te vinden. Om af te jagen, maar ook in balbezit zijn ze van waarde. Sven van Beek komt zelfs even op de rechtsbuitenpositie, tja en dan? Nou, hij gooit er een heerlijke ‘sleep’ uit en gaat zijn man voorbij. Het legioen veert verrast op. Het spel van Feyenoord is frivool en vrolijk. Met name Sammy Larsson heeft het naar zijn zin. Toch wordt er in de eerste helft niet meer gescoord.

Frisheid

Sam Larsson scoorde 2x

De tweede helft is een kopie van de eerste. Feyenoord wil het publiek vermaken. Eerst krijgt Berghuis nog een grote kans na stuntelig verdedigen. Een minuut later is het dan wel raak via, jawel, Sammy Larsson! Hij ontvangt de bal aan de linkervleugel, loopt het zestienmetergebied in, dreigt, dreigt opnieuw, maakt dan toch de actie en schiet: 3-0.

Direct na de 3-0 breekt VVV uit en het maakt gelijk een tegendoelpunt. Het zal toch niet? Het gebeurt ook niet, Feyenoord schroeft het tempo op en VVV komt er niet meer aan te pas. Larsson is wederom los en schiet, de keeper pareert, de rebound is raak. Ayoub en Sinisterra mogen ook nog minuten maken. Zij brengen frisheid in de ploeg, veel beweging, maar geen goals. Feyenoord wint met 4-1, heeft het publiek vermaakt en zet de achtervolging in op de bovenste plekken.