Skip to content

Van het bestuur – december 2018

De Feijenoorder is meer dan alleen het magazine Hand in Hand. Wij steken veel tijd in het behartigen van de belangen van Feyenoord-supporters in het algemeen en onze leden in het bijzonder. Hiervoor voeren wij gesprekken met uiteenlopende partijen. Hieronder lees je waar wij ons de afgelopen maanden mee bezighielden.

Feyenoord City

Op 21 november nam een bestuursdelegatie van De Feijenoorder deel aan overleg tussen bezorgde supporters van o.a. Stadion op Zuid met Feyenoord-directeur Jan de Jong.

Uit- & Thuiswedstrijdenoverleg

De Feijenoorder heeft aan Feyenoord vragen gesteld over de, in verhouding tot de kaartprijs, hoge meerkosten die resulteren in een hoge eindprijs voor Feyenoord-supporters die de wedstrijd in Almelo bezoeken. De Feijenoorder heeft de club gevraagd of de busprijzen marktconform zijn. De club komt hierop terug. De Feijenoorder vindt dat een buitenproportioneel aantal stewards meegaat naar Heracles-uit en is van mening dat bezoekers niet mogen opdraaien voor kosten van stewards op de thuisvakken bij Heracles.

Mindervalidenoverleg

Op 20 november sprak een vertegenwoordiging van mindervalide supporters met de club over supporterszaken die met name deze groep supporters aangaan. Zo is er een incident geweest op Z3 en wordt er geen of oneigenlijk gebruikgemaakt van voor mindervaliden en hun begeleiders gereserveerde seizoenkaarten.

UEFA-conferentie over stadiontoegankelijkheid voor mindervalide supporters

Leo van den End
Leo van den End (De Feijenoorder)

Namens De Feijenoorder heeft Leo van den End in november deelgenomen aan een conferentie in Bilbao (Spanje), geïnitieerd door de UEFA. Tijdens deze conferentie is door clubs en supporters uit meerdere landen gesproken over het verbeteren van de toegankelijkheid van stadions voor mindervalide supporters.

Voetbal & Antisemitisme

Op 14 november bezocht een bestuursdelegatie van De Feijenoorder een bijeenkomst met als thema ‘Voetbal en antisemitisme’, georganiseerd door het Jom Hasjoah Beraad Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomst is gesproken over discriminatie en antisemitische leuzen bij het voetbal.

Hand in Hand special over Gerard Meijer

Gerard Meijer
Gerard Meijer

Elk jaar publiceert De Feijenoorder een special van Hand in Hand. Eerder verschenen specials over Henk Schouten en Cor van der Gijp. De komende special staat in het teken van Gerard Meijer. De special verschijnt omstreeks maart 2019. Dan is het tien jaar geleden dat ‘ome Gerard’ bij Feyenoord stopte als verzorger.

Partnership Dirk Kuyt Foundation

In november hebben De Feijenoorder en de Dirk Kuyt Foundation de samenwerking geëvalueerd en de intentie uitgesproken de samenwerking te continueren. Binnenkort wordt gesproken over invulling hiervan.

Gezocht: spuitlocatie

Spuitlocatie voor Sfeerteam De FeijenoorderHet sfeerteam van De Feijenoorder barst van de ideeën voor sfeeracties. Hiervoor zoeken wij een locatie waar het sfeerteam spandoeken kan spuiten. Wat we zoeken: * Spuitlocatie van minimaal 15×35 meter, liefst groter * Zonder obstakels, zoals palen en dergelijke * Verlicht, droog en winddicht * Locatie in omgeving Rotterdam. Overdag en in de avonduren toegankelijk * Beschikbaar per direct t/m eind februari 2019, liefst langer. Heb je een tip? Geen woorden maar daden en mail ons: [email protected]

Agenda

• Feestbus van Overijssel naar De Kuip vice versa, 16 december 2018
• De Feijenoorder Bingo, 8 maart 2019