Skip to content

Feyenoord weer met beide benen op de grond

Tekst: Sam | Foto’s: Willem Fakkel/De Feijenoorder

Afgelopen zondag mochten we weer naar De Kuip. Nog steeds gloeiden we na van de zinderende pot tegen PSV en het overtuigende spel tegen VVV-Venlo. En bij FC Emmen maakten we voor het eerst kennis met toptalent Köckü. Nu mag hij voor het eerst minuten maken in de tempel aan de Maas. Tegen Fortuna Sittard, de promovendus uit Limburg. Eventjes drie punten bijschrijven en weer door. Zo zou het moeten gaan. Maar de middag verliep anders dan gepland.

Belabberd

De aftrap vindt plaats om kwart voor vijf. Leuker kan de KNVB het niet maken. Het eerste kwartier is voor Feyenoord: Fortuna aanpakken en direct het verschil maken. Maar het verschil wordt niet gemaakt en het spel zakt weg. Ook de wisselwerking met het publiek is ver te zoeken. De bezoekers uit Sittard hebben de dag van hun leven; zij zingen hun kelen schor. De gele zijde wordt door het belabberde spel in slaap gewiegd en kan maar moeizaam wakker worden. Tergend langzaam tikken de seconden weg en voor velen is het een opluchting als het eindelijk rust is.

Felheid

Jordy Clasie
Jordy Clasie raakt geblesseerd en moet in de rust de strijd staken.

Nou, een donderspeech van Gio en de tweede helft er vol opklappen. Daar hoop je dan op. We komen bedrogen uit, want de felheid en de werkelijke wil om elk duel te winnen, ontbreken. Jordy Clasie heeft de strijd moeten staken en voor hem is Tapia in het veld gekomen. Met zijn invalbeurt geeft hij niet bepaald een signaal af dat hij in de basis hoort te staan. Nadat er in de tweede helft zes minuten zijn gespeeld, countert Fortuna tot overmaat van ramp ook nog naar 0-1. Fortuna Sittard, hè. In De Kuip.

Robin van Persie
Ook Robin van Persie kan het Limburgse verzet niet breken.

Kansen

Een kwartier lang moddert Feyenoord een beetje aan. Dan besluit Gio om Van Persie te brengen voor ‘Baco-Arie’. Eindelijk lef! De kansen volgen ook. Maar Robin heeft het vizier niet op scherp. Uit de draai, met het hoofd, bekeken, wat hij ook probeert: het net wordt niet gevonden. En als je hem zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander hem. In blessuretijd verdubbelt Fortuna Sittard de voorsprong. De treurnis is compleet. Een diepe zucht. Dan maar weer alles op de beker. Tot donderdag, want het is toch je cluppie, hè.