Skip to content

Toffe sfeeractie Feyenoord-Ajax

Zondag 27 januari 2019 staat al maandenlang vet omcirkeld in de agenda van ons sfeerteam. Er moest weer een sfeeractie komen. Iets moois. Iets indrukwekkends.
Al snel stond vast dat het een sfeerdoek (en een gróót ook!) ging worden. Alleen het ontwerp was de vraag.
Uiteindelijk resulteerden de ideeën in een sfeerdoek van meer dan duizend vierkante meter! Een doek van maar liefst 110 bij 16 meter. Met een prachtige beeld van de Rotterdamse haven. De Rotterdamse haven en Feyenoord zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel supporters, sponsors en andere partners werken in de haven en staan hand in hand achter Feyenoord 1!

Liefdewerk

In het kunstwerk dat zojuist in De Kuip is ontrold, zitten duizenden uren werk. Overleggen, rekenen, tekenen, doeken naaien, vervoeren, lijnen uitzetten, grote vlakken spuiten, details erop zetten en ga zo maar door. De vrijwilligers van het sfeerteam hebben tientallen avonden en weekends besteed aan dit fenomenale sfeerdoek! Uit liefde voor Feyenoord en voor Rotterdam. Lang was er onzekerheid of het allemaal wel op tijd klaar zou zijn. En zie: het is gelukt en het resultaat bezorgt elke Feyenoord-supporter kippenvel.

Matchday: come on Feyenoord!

Vandaag in alle vroegte hebben vijftig vrijwilligers van De Feijenoorder het doek naar de tweede ring van De Kuip gesjouwd. Hier hingen zij het doek op. Zij checkten nog even of het doek wel goed recht hing voor het grote moment. En iets voor half drie was het dan zover: het doek kwam naar beneden en bedekte het overgrote deel van de noordzijde van De Kuip. Een waanzinnig gezicht! De supporters zijn er klaar voor: come on Feyenoord!

Steun de gerse sfeeracties van De Feijenoorder

In dit sfeerdoek van 110×16 meter zijn ongeveer 750 spuitbussen inkt verwerkt. Het maken van het doek kan natuurlijk niet zonder de steun van onze trouwe vrijwilligers en de leden van De Feijenoorder. Elk lid draagt met zijn contributie automatisch een steentje bij aan het budget voor sfeeracties. Vind je onze sfeeracties ook zo gers en ben je nog geen lid? Word dan nu lid door hier te klikken. Steun de sfeeracties van de supporters!

Daarnaast dank aan: Gamma Bouwmarkt Charlois, Initworks, FRFC1908, De Noordzijde, Walls and Skin, Peter Paul Klapwijk, Bas van Meenen, Wim van Merkensteijn, Feyenoord en Stadion Feijenoord. Wil je als bedrijf de sfeeracties steunen? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Heb je toffe foto’s gemaakt van het sfeerdoek? Stuur ze naar [email protected] en/of plaats ze op social media en tag #DeFeijenoorder! #havenstad #sfeeractie #hartvoordehaven

Feijenoorder. Dat ben ik. Dat ben jij. Feijenoorders, dat zijn wij.

Foto’s van de voorbereidingen van het sfeerteam zijn gemaakt door Peter Paul Klapwijk en Bas van Meenen.