Skip to content

RTV Rijnmond: ‘Supporters met een microfoon’

Ook voor de verslaggevers van RTV Rijnmond is de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax altijd een bijzondere. Hoe beleefde sportverslaggever Dennis van Eersel de klassieker van afgelopen zondag?

‘Daar gaan we weer’

“Net als Sinclair Bischop stond ik vroeger in De Kuip op de tribune. Zeker bij deze wedstrijd zijn wij in ons verslag toch een beetje ‘supporter met een microfoon’. Bij de 0-1 na acht minuten spelen en de grote kans op 0-2 zag iedereen in De Kuip de bui al hangen. “Daar gaan we weer”, hoorde je de supporters denken. Maar na de plotse gelijkmaker van Jens Toornstra sloeg de sfeer om en kantelde de wedstrijd: bij rust was de stand 3-2 voor Feyenoord en de tweede helft is geschiedenis.”

De Wereld Draait Door

“Ons radiocommentaar werd gretig gedeeld op internet en ook de beelden van feestende fans die tv-verslaggever Frank Stout in de armen vallen, zijn legendarisch. Zondag 27 januari is een dag geworden om nog lang over na te praten. Dat gebeurde een dag later al. Maandagochtend belde De Wereld Draait Door met de vraag of we ‘s avonds in de uitzending wilden napraten over Feyenoord-Ajax. Eind van de middag reden Frank, Sinclair en ik richting Amsterdam, het hol van de leeuw.”

Beleving

“Het klikte meteen met Romana Vrede, Rotterdamse en vanavond tafelvrouw naast Matthijs van Nieuwkerk. De theatermaakster en actrice is een leuke en innemende persoonlijkheid. Matthijs stapte binnen met een grote glimlach. ‘Ik heb zo genoten van jullie beleving. OK, ik ben Ajacied. Maar het is iedereen in Rotterdam van harte gegund.'”

Lachen

“Iets na 19.08 uur mogen wij plaatsnemen aan tafel. En wat doen we? Hetzelfde als we zondag deden en wat we tijdens ons werk zo vaak doen: we lachen. En we lullen een beetje over voetbal. Dat pakt goed uit, want iedereen in de studio lacht mee. Zeker als Sinclair de ietwat zure Freek de Jonge op zijn nummer zet, nadat die mededeelt dat Ajax de ‘return’ in de halve finale van de KNVB Beker wel even zal winnen.”

Bier & prosecco

“Na afloop is het tijd voor de naborrel. Op de foto met Matthijs en Freek de Jonge. Dollen met Britt ‘Ik ben eigenlijk voor AZ’ Dekker over voetbal en paardrijden. Bier voor de mannen. Prosecco voor onze tafelvriendinnen. En dan terug naar Rotterdam. We zetten Romana thuis af en zijn rond 22:30 uur terug op de redactie. De derde helft van Feyenoord-Ajax speelde RTV Rijnmond op Amsterdams grondgebied, bij DWDD. Wij Rotterdammers voelden ons daar opnieuw de grote winnaar.”