Skip to content

Willem van Hanegem (75) gefeliciteerd!

Willem van Hanegem is jarig! ‘De Kromme’ bereikt vandaag (woensdag) de prachtige leeftijd van 75 jaar. Directie, raad van commissarissen, staf, spelers, alle overige medewerkers van Feyenoord en De Feijenoorder feliciteren de clubicoon van harte met deze mijlpaal en wensen hem een onvergetelijke verjaardag toe.

Willem van Hanegem (geboren op 20 februari 1944 te Breskens) is zonder twijfel een van de meest kleurrijke en succesvolle Feyenoorders in de rijke geschiedenis van de club. Als speler maakte de legendarische linkspoot deel uit van het Feyenoord dat zich in 1970 kroonde tot beste team van Europa én de wereld.

De Europa Cup 1 en de Wereldbeker waren weliswaar de grootste, maar zeker niet de enige prijzen die Van Hanegem won met Feyenoord. Achter zijn naam staan tevens drie (!) landstitels, de UEFA Cup en een KNVB Beker. Daar komt bij dat Van Hanegem later ook als hoofdtrainer geschiedenis schreef in De Kuip, met het landskampioenschap in 1993 als voornaamste wapenfeit.

Het zijn niet alleen de tastbare prijzen die van Van Hanegem een groot clubicoon maken. Zijn unieke persoonlijkheid en groot hart met onvoorwaardelijke liefde voor Feyenoord maken hem uiterst geliefd bij supporters en voetballiefhebbers en geven hem voor velen van hen zelfs de status van grootste Feyenoorder aller tijden.