Skip to content

‘Come on you Hatters!’

Tekst: Frans | Foto’s: Peter Paul Klapwijk, De Feijenoorder

Afgelopen weekend organiseerde De Feijenoorder een supportersreis naar Luton Town FC. Een groep van 45 supporters bezocht zaterdagmiddag de wedstrijd Luton Town FC-Rochdale (2-0).

Supportersreis Luton Town FC
Foto: Peter Paul Klapwijk

Wat twintig jaar geleden in De Kuip begon met een toevallige ontmoeting tussen een Feyenoord-supporter en een Engelsman, beleefde afgelopen zaterdag een nieuw hoogtepunt: de supportersreis van De Feijenoorder naar Luton Town FC.

Rotterdam Hatters

De ‘Rotterdam Hatters’, een groepje Rotterdammers dat al jaren elk seizoen enkele wedstrijden van Luton Town FC (bijnaam ‘The Hatters’) bezoekt, waren ook van de partij.
In Engeland werd onze groep vergezeld door Paul Ballantyne, director van Luton Town FC en Feyenoord-supporter. Hij is de Engelsman die twintig jaar geleden in De Kuip was en daarna bevriend raakte met Feijenoorder Peter Paul Klapwijk. Paul Ballantyne komt al jaren in De Kuip.

Supportersreis Luton Town FCOldskool

De ontvangst bij Luton Town FC was allerhartelijkst, het stadion Kenilworth Road is van het kaliber ‘oldskool pauper’, de wedstrijd was niet om aan te gluren en de heen- en terugreis verliepen vochtig en voorspoedig. Zondagochtend iets na 08.00 uur zette onze groep vermoeid en voldaan voet aan wal in Hoek van Holland. Ruimschoots op tijd voor de wedstrijd Feyenoord-FC Emmen.

Een uitgebreider verslag van deze onvergetelijke supportersreis van De Feijenoorder lees je in het aprilnummer van ons magazine Hand in Hand.