Skip to content

Wat is jouw mening?

Vanuit Feyenoord City en gemeente klinken positieve geluiden over de business case voor een nieuw stadion. Er moet nog wel €150 miljoen worden opgehaald om definitief te kunnen starten. In november 2019 valt het definitieve besluit in de Rotterdamse gemeenteraad. Ondertussen is de planning aangepast. In de laatste week van maart werd bekend dat het beoogde nieuwe stadion in het eerste halfjaar van 2024 klaar moet zijn voor gebruik. Oorspronkelijk was het plan dat er na de zomer van 2023 in het nieuwe stadion gevoetbald kon worden. De vertraging heeft, volgens projectdirecteur Frank Keizer, onder meer te maken met het bouwrijp maken van de locatie en het in orde maken van de vele vergunningen. De vertraging bevestigt de bange voorgevoelens van bezorgde tegenstanders.

Marijke Mulder (Stadion op Zuid) is één van de tegenstanders van het stadionplan van Feyenoord City. Ze gaf onlangs aan dat er bewijzen zijn om renovatie van De Kuip financieel rond te krijgen. “Blijkbaar moet willens en wetens verborgen blijven dat met De Kuip een duurzame oplossing binnen handbereik is. Zelfs nu het nieuwe stadion de toekomst van Feyenoord op het spel zet”, aldus Marijke Mulder in het AD van 30 maart 2019.

Wekelijks lees of hoor je in de media over Feyenoord City. Op televisie, radio en social media wordt aandacht gegeven aan de stadiondiscussie. De meningen over een nieuw te bouwen stadion óf juist renovatie van De Kuip lopen al jaren sterk uiteen. Discussie is nodig, zolang we elkaars mening respecteren.

De Feijenoorder nodigt via haar website, social media en magazine Hand in Hand alle Feyenoord-supporters uit te reageren op een quote over het stadionplan. We trappen af met een quote van Feyenoord-directeur Jan de Jong. Eerder dit jaar, in zijn speech tijdens de nieuwsjaarsreceptie in De Kuip, sprak hij de volgende woorden:

“Ik heb geen deugdelijk plan voor renovatie van De Kuip gezien. Ik hou ook van deze kathedraal, maar het is onze opdracht om Feyenoord een stap verder te brengen. Natuurlijk is het moeilijk om geld uit de markt te halen als je geen winnend staatslot kunt drukken. Wij kunnen geen euro in het nieuwe stadion steken. We kunnen slechts maximale voorwaarden creëren tegen minimale risico’s.”

Of je nu voor- of tegenstander bent van het stadionplan van Feyenoord City, we nodigen je uit te reageren op deze zin uit de speech van Jan de Jong:

‘Ik heb geen deugdelijk plan voor renovatie van De Kuip gezien’

REAGEREN?
De redactie van Hand in Hand wil jou, voor- of tegenstander, een podium geven om te reageren op bovenstaande quote. Jouw mening is voor ons belangrijk! Mail je reactie voor dinsdag 23 april a.s. naar [email protected].
Reageer in maximaal 250 woorden. Vermeld in je mail je voor-en achternaam en je leeftijd.

Houd deze website, social media van De Feijenoorder en ons magazine Hand in Hand in de gaten voor een nieuwe quote.