Skip to content

Opening ‘vernieuwde’ oude spelerstunnel

De vroegere spelerstunnel, waar tal van clubiconen hebben gelopen op weg naar de heilige grasmat van De Kuip, heeft de voorbije maanden een facelift ondergaan. Feyenoord en De Feijenoorder hechten waarde aan de rijke geschiedenis van club en stadion. Als supportersvereniging zijn we trots dat de ‘vernieuwde’ oude spelerstunnel nu in volle glorie getuigt van onze club- en supporterscultuur.

In de tunnel zijn 20 zwart-witte foto’s gemonteerd waarop tal van clubiconen en culthelden te bewonderen zijn. Onder andere Coen Moulijn, Willem van Hanegem, Ulrich van Gobbel, Dirk Kuijt en Wim Jansen zijn te bewonderen op de fotowand. De foto’s komen uit het Piet Bouts archief en zijn speciaal uitgelicht. Bovenaan de trap draait vanaf nu een filmpje waarop oude beelden uit de spelerstunnel te zien zijn. Menig Feijenoorder heeft door de oude spelerstunnel gelopen.

Vanavond heeft De Feijenoorder samen met het Feyenoord Museum de vroegere spelerstunnel in zijn nieuwe gedaante geopend. Uit handen van Remco Ravenhorst (voorzitter De Feijenoorder) ontving Bep Geeratz-Bouts (dochter van fotograaf Piet Bouts) een foto van de ‘vernieuwde’ oude spelerstunnel. Hierna namen genodigden en leden van De Feijenoorder een kijkje in het Feyenoord Museum en de ‘vernieuwde’ oude spelerstunnel.

Foto’s: Peter Paul Klapwijk en Mandy Horstink