Skip to content

Van het bestuur – april 2019

De Feijenoorder is meer dan alleen het magazine Hand in Hand. Wij steken veel tijd in het behartigen van de belangen van Feyenoord-supporters in het algemeen en onze leden in het bijzonder. Hiervoor voeren wij gesprekken met uiteenlopende partijen. Hieronder lees je waar wij ons de afgelopen maanden mee bezighielden.

Foto’s: Edwin Verheul/De Feijenoorder

Straf Vak S

De tuchtcommissie van de KNVB heeft geoordeeld dat bij de wedstrijd Feyenoord-SC Heerenveen Vak S leeg moet blijven. Feyenoord krijgt de straf voor het afgestoken vuurwerk voorafgaand aan Feyenoord-PSV. De Feijenoorder is het niet eens met de straf, die vooral onschuldige supporters treft. Dat is onrechtvaardig. Wij hebben ons standpunt kenbaar gemaakt aan KNVB en Supporterscollectief Nederland en vraagtekens gezet bij het straffen van supporters die niets hebben misdaan.

Supporterscollectief Nederland

Op zaterdag 23 maart nam De Feijenoorder deel aan het supporterscongres van Supporterscollectief Nederland. Vertegenwoordigers van clubs en supportersverenigingen gingen met vertegenwoordigers van KNVB, politie en UEFA in discussie over sfeerverhogend vuurwerk in voetbalstadions. De Feijenoorder is voorstander van georganiseerd vuurwerk in voetbalstadions.

Feyenoord Supportersraad

Op donderdag 4 april sprak een delegatie van de Feyenoord Supportersraad met de club over merchandise. Heb je hier vragen over, stuur dan een e-mail aan [email protected].

Kameraadjes sfeerdoek

Op zondag 3 maart rolde voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-FC Emmen een sfeerdoek over de noordzijde van De Kuip, dat daags ervoor door 250 jeugdige Feijenoorders, in samenwerking met de Kameraadjes en onder begeleiding van vrijwilligers van ons sfeerteam, is gespoten.

Presentatie special Gerard Meijer special

Op maandag 8 april presenteerde De Feijenoorder haar jaarlijkse special. Na specials over Henk Schouten en Cor van der Gijp is de nieuwe special geheel gewijd aan oud-verzorger Gerard Meijer, die de club 50 jaar trouw diende en 10 jaar geleden zijn handdoek aan de wilgen hing. De special bevat bijzondere verhalen en niet eerder gepubliceerde foto’s van Gerard Meijer en andere iconen uit onze clubgeschiedenis. Leden van De Feijenoorder ontvangen de special bij het aprilnummer van Hand in Hand. Wil jij ook 10x per jaar Hand in Hand ontvangen plus de special over een clubicoon? Word dan nu lid en meld je aan op defeijenoorder.nl/word-lid.

Hoog bezoek

Op zondag 3 maart bracht Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen en Feyenoord-supporter, een bezoek aan De Feijenoorder. Voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-FC Emmen leidde Remco Ravenhorst, voorzitter van De Feijenoorder, Eric van Oosterhout rond door een nog lege Kuip. Aansluitend bekeek hij als gast van De Feijenoorder de wedstrijd die door Feyenoord met 4-0 werd gewonnen.

Agenda

  • De Feijenoorder Partybus vanuit het Noorden – 12 mei 2019
  • De Feijenoorder Groene Haas Voetbaltoernooi – 15 juni 2019
  • De Feijenoorder Professor Feijenoord Quiz – 29 november 2019

Bron: Hand in Hand nr. 8, 12 april 2019