Skip to content

Wat is jouw mening over Feyenoord City?

In het afgelopen seizoen hebben wij Feyenoord-supporters opgeroepen om te reageren op een citaat over Feyenoord City. Veel supporters gaven gehoor aan die oproep en reageerden via e-mail of op sociale media. Een selectie uit die reacties hebben wij de ruimte gegeven in de drie laatste nummers van Hand in Hand. Hier willen wij, dit seizoen, mee door gaan.

Feyenoord City in het nieuws

De afgelopen zomer was Feyenoord City op verschillende manieren in de publiciteit. Zo zijn er geruchten over de vermeende prijzen van seizoenkaarten in het mogelijk nieuw te bouwen stadion, bracht de stichting Vrienden van de Kuip, een groep vermogende supporters, miljoenen bijeen om de aandelen van het huidige stadion in handen te krijgen en zei De Feijenoorder geen ‘ja’ tegen de plannen voor Feyenoord City.

Journalisten van FTM, Vers Beton, Open Rotterdam en SPIT hebben uitgebreid onderzoek gedaan of Feyenoord wel beter wordt van het nieuwe stadion. In een serie onderbouwde artikelen plus een duidelijke video beschrijven onderzoeksjournalisten Bram Logger en Guido van Eijck welke risico’s Feyenoord neemt als de club een nieuw stadion gaat bouwen. Lees hieronder hoe de twee journalisten dit beschrijven: 

“Volgens Feyenoord is een nieuw stadion hard nodig. ‘De Kuip voldoet niet meer aan de eisen van de tijd’, zegt Jan van Merwijk, directeur van Stadion Feijenoord. Feyenoord moet de hele bouwsom van 444 miljoen bij externe financiers halen. Want club en stadion hebben zelf geen geld. Het grootste deel komt via een hypotheek bij Goldman Sachs. De Amerikaanse bank leent 236,5 miljoen euro aan Feyenoord City tegen zo’n 5 procent, inclusief financieringskosten. De andere 220 miljoen euro moet de club zelf bijeenbrengen door investeerders te strikken die aandelen willen nemen in het nieuwe stadion. Het is maar de vraag of Feyenoord beter wordt van het nieuwe stadion. De enige die wel uitstekend verdient, is zakenbank Goldman Sachs.”

Ben je nieuwsgierig naar de uitkomsten van het onderzoek van beide journalisten? Kijk dan naar de video.

Voor de komende editie van Hand in Hand, die begin september verschijnt, vragen we jouw mening over het volgende citaat:

“Het is maar de vraag of Feyenoord beter wordt van het nieuwe stadion. De enige die wel uitstekend verdient, is zakenbank Goldman Sachs.”

Mail je reactie vóór maandag 12 augustus a.s. naar [email protected]

Reageer in maximaal 250 woorden. Vermeld in je e-mail je voor-en achternaam en je leeftijd.

Foto: Copyright OMA