Skip to content

Feyenoord in Europa!

Het vizier staat op aankomende donderdag waar we in de play-off ronde van de Europa League spelen tegen het Israëlische Hapoel Beer Sheeva.

Een superbelangrijke wedstrijd! Daarom roepen we supporters op om massaal naar De Kuip te komen. Een goed gevulde Kuip intimideert de tegenstander, waarbij we hopelijk een goed resultaat kunnen neerzetten. Het behalen van de groepsfase levert de club miljoenen op en verbetert onze ranking en uitstraling in Europa.

Om die reden en om een lekkere Europacup sfeer te creëren plaatsen we bij deze de oproep aan alle Feijenoorders die naar De Kuip komen om naast de gebruikelijke shirts, sjaal en stem net als tegen Dinamo Tbilisi je Feyenoord-vlag mee te nemen. Extra informatie over vlaggen vind je hier!

Neem je vlaggen mee donderdag!

De competitiewedstrijd tegen AZ die gepland stond voor aankomende zondag, is verplaatst naar donderdag 26 september. Een doordeweekse avondwedstrijd die van veel supporters meer inspanning vereist om erbij te kunnen zijn. Verre van ideaal. Toch ondersteunen we deze keuze. De focus kan nu de komende anderhalve week volledig op het behalen van de groepsfase van de Europa League. Als dit daaraan kan bijdragen, dan maken we dat offer graag.

Uit ervaring blijkt dat de UEFA streng controleert op uitingen die de voetbalbond als politiek bestempelt. Onze verwachting is dat dit donderdag ook het geval gaat zijn. Feyenoord is een club van alle culturen en geloven, waar iedereen welkom is. Daar zijn we trots op.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat we UEFA geen aanleiding geven om de club en daarmee supporters te bestraffen. Onthoud je van negatieve spreekkoren en neem niets mee dat door de UEFA als politieke uiting bestempeld kan worden. Geef ze geen excuus!

Hoe tof zou het zijn als we in het verre Israël met elkaar kunnen vieren dat we de groepsfase hebben behaald van de Europa League? Wij zijn er in ieder geval bij en kijken enorm uit naar dit tweeluik. Te beginnen aanstaande donderdag. Er moet gewonnen worden. Feyenoord, maak ons trots!

Klik hier en scoor je kaartje! Neem je Feyenoord-vlag mee en schreeuw de club naar de overwinning.