Skip to content

Open brief aan UEFA

Alweer bijna 2 weken geleden speelde Feyenoord de uitwedstrijd tegen FC Dinamo Tbilisi uit Georgië. Rondom die wedstrijd was het nodige te doen. Zo sprak de Europese voetbalbond UEFA een week van tevoren een straf uit. De straf hield in dat de Georgische club de wedstrijd achter gesloten deuren moest spelen. Een unicum, voor zover bekend is een straf als deze nooit eerder zo kort op een wedstrijd uitgesproken.

Vervelend nieuws voor Feyenoordsupporters waarvan velen de vlucht en de reis al hadden geboekt. Reden voor De Feijenoorder om met de club in contact te treden over de ontstane situatie. Uiteindelijk kwam het goed en konden de zogenoemde 200 categorie 1 tickets ingezet worden om de Feyenoordsupporters die al een reis hadden geboekt van een kaart te voorzien.

De vereniging is door Football Supporters Europe (FSE) bijgestaan en van zeer bruikbare en praktische informatie voorzien. Die informatie hebben we gedeeld met de club om hen zo maximaal vertrouwen te geven in de toen op handen zijnde oplossing. Voor deze keer ging het goed. Maar wat als supporters vaker dit risico gaan lopen? En wat als wij of andere clubs in hetzelfde scenario terecht komen maar met de 200 kaarten bij lange na niet uitkomen?

Om die reden hebben we samen met FSE een open brief opgesteld om dit probleem bij de UEFA aan te kaarten. Wij zien geen reden om supporters de mogelijkheid om de club te ondersteunen te ontnemen op het moment dat een andere club een straf krijgt opgelegd.

De brief aan de UEFA, in het Engels, lees je hier.