Skip to content

Geen wedstrijd wil ik missen van Feyenoord

Supporters die vaak naar uitwedstrijden gaan, kennen Fred Broekhuis waarschijnlijk wel. De licht excentrieke Amsterdamse postbezorger mist geen wedstrijd van zijn club. Fred is geboren en getogen in de hoofdstad, waarom dan toch die onvoorwaardelijke liefde voor Feyenoord? “Feyenoord staat bij mij op 1, drinken op 2 en eten op 3.”   

Redacteur Frank de Jong sprak met Fred in Bar Brasserie Engels op het Stationsplein, een paar uur voor de thuiswedstrijd tegen RKC. Fred ziet er die dag tiptop uit. Voor het interview met Hand in Hand heeft hij een nette pantalon aangetrokken, een hip overhemd en zijn parmantige snor oogt bijgepunt. Er zijn dagen dat Fred er meer casual bijloopt. Maar kleding en uiterlijk vertoon interesseren de 57-jarige postbezorger niet, zoals hij later zal vertellen. We dronken bier en praatten over hoe een Amsterdams ventje voor Feyenoord werd en zo later op plekken terechtkwam waar hij anders nooit zou zijn beland. We spraken over nooit alleen zijn, over Kees Cohen & Pinokkio en over Kotsende Fredjes. 

Lees het gehele interview met Fred in de Hand in Hand van december. Leden ontvangen de Hand in Hand op 6 december op de deurmat. Nog geen lid? Word Feijenoorder en ontvang ook ons magazine.